Fabaceae

Gleditsia triacanthos f. inermis

Grillig groeiende boom met een hoogte van 15 - 20 (25) m. Heeft een grijze stam met ondiepe groeven, de twijgen en het jonge blad zijn roodbruin. De naam f. inermis is een verzamelnaam voor diverse do… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 (25) m, snelgroeiend
Kroon: onregelmatig rond, open kroon
Blad: enkel- of dubbel geveerd, glanzend frisgroen, geveerd blad
Bloemen: lichtgroen, onopvallend, juni
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen wind 1ste grootte, boom hoger dan 12m Open kroon Groen Groen Late uitloop Snelgroeiend Geveerd blad Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Toekomstboom
Gleditsia Triacanthos Inermis
Gleditsia Triacanthos Inermis 5
Gleditsia Triacanthos Inermis 1
Gleditsia Triacanthos Inermis 2
Gleditsia Triacanthos Inermis 4
Gleditsia Triacanthos Inermis 6
Gleditsia Triacanthos Inermis 3
Gleditsia-triacanthos-f-inermis

Gleditsia triacanthos f. inermis

Grillig groeiende boom met een hoogte van 15 - 20 (25) m. Heeft een grijze stam met ondiepe groeven, de twijgen en het jonge blad zijn roodbruin. De naam f. inermis is een verzamelnaam voor diverse doornloze vormen van G. triacanthos. Hij heeft daarom vaak de voorkeur bij aanplant in straten en lanen. Het tot 20 cm lange, samengestelde blad loopt laat uit, de afzonderlijke blaadjes zijn circa 3 cm groot. In de zomer zijn ze frisgroen, in de herfst goudgeel. Na de bloei verschijnen de sikkelvormige peulen die soms wel 45 cm lang kunnen zijn. Ze kleuren van geelgroen naar bruinrood en zijn tot diep in de winter aanblijvend. Winterhardheidszone: 5a
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 (25) m, snelgroeiend
Kroon:
onregelmatig rond, open kroon
Schors en takken:
takken roodbruin, doornloos, bast grijs, ondiep gegroefd
Blad:
enkel- of dubbel geveerd, glanzend frisgroen, geveerd blad
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
lichtgroen, onopvallend, juni
Vruchten:
sikkelvormige peulen, 30 - 45 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
enkel- of dubbel geveerd, glanzend frisgroen, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Noord-Amerika
Synoniemen:
Gleditsia inermis
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.