Fabaceae

Gleditsia triacanthos 'Rubylace'

Kleine boom met een min of meer ronde, losse open kroonvorm. Hoogte 6 - 8 m. De stam is grijs gekleurd en voorzien van ondiepe groeven. 'Rubylace' is een doornloze variëteit. Het jonge blad loopt opva… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6-8 m
Kroon: rond/bolvormig, open kroon, grillig groeiend
Blad: bronsgroen, roodbruin, geveerd blad
Bloemen: geelgroen, bloeit in juni
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen wind 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Open kroon Brondgroen Roodbruin Geelgroen Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Geveerd blad Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Vruchtloze cultivar Toekomstboom
Gleditsia Triacanthos Rubylace 2
Gleditsia-triacanthos-rubylace
Gleditsia Triacanthos Rubylace 1

Gleditsia triacanthos 'Rubylace'

Kleine boom met een min of meer ronde, losse open kroonvorm. Hoogte 6 - 8 m. De stam is grijs gekleurd en voorzien van ondiepe groeven. 'Rubylace' is een doornloze variëteit. Het jonge blad loopt opvallend bruinrood uit en kleurt in de zomer via bronsgroen naar groen. Het is samengesteld en enkel of dubbelgeveerd, afzonderlijke blaadjes zijn circa 2 cm. De bloei is onopvallend. Vanwege de decoratieve bladeren is 'Rubylace' een populaire cultivar. Na de bloei verschijnen de peulen. Ze zijn sikkelvormig, in eerste instantie geelgroen, maar later bruinrood verkleurend. Tot diep in de winter aanblijvend. Heeft een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen. Kan in verharding. Winterhardheidszone: 5a
Specificaties
Hoogte:
6-8 m
Kroon:
rond/bolvormig, open kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijsgekleurd met ondiepe groeven
Blad:
bronsgroen, roodbruin, geveerd blad
Bloemen:
geelgroen, bloeit in juni
Vruchten:
vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
bronsgroen, roodbruin, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.