Ginkgoaceae

Ginkgo biloba FASTIGIATA BLAGON ('Blagon')

Grote zuilvormige boom, 15 tot 20 m hoog met steil opgaande hoofdtakken. De twijgen zijn lichtbruin en glad, de oude bast is grijsbruin en op latere leeftijd diep gegroefd. De typisch gevormde waaierv… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m
Kroon: zuilvormig, open kroon
Blad: waaiervormig, in bundels van 3 - 5, tot 10 cm lang en breed, groen
Bloemen: groen, onopvallend, april/mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Beveerde boom Solitaire conifeer Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Open kroon Groen Groen Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar Toekomstboom
Ginkgo Biloba Blagon Pbr 2
Ginkgo-biloba-fastigiata-blagon-blagon
Ginkgo Biloba Blagon Pbr 4

Ginkgo biloba FASTIGIATA BLAGON ('Blagon')

Grote zuilvormige boom, 15 tot 20 m hoog met steil opgaande hoofdtakken. De twijgen zijn lichtbruin en glad, de oude bast is grijsbruin en op latere leeftijd diep gegroefd. De typisch gevormde waaiervormige bladeren zijn het handelsmerk van Ginkgo, zo ook van ‘Blagon’. Ze zijn tot 10 cm lang en breed. In de herfst kleuren de bladeren intens goudgeel. Deze Franse selectie heeft een zuilvormige groeiwijze die min of meer gelijk is aan ‘Princeton Sentry’. De cultivarnaam refereert aan het gelijknamige dorp in Bordeaux waar de boom werd gevonden. Om commerciële redenen en omdat de naamgevingsregels niet toestaan dat een cultivarnaam een Latijns woord bevat (fastigiata), werd de handelsnaam FASTIGIATA BLAGON gekozen, zodat hieruit blijkt dat het een zuilvormige boom is. Door de sterk opgaande takstand is deze boom ook goed geschikt voor smallere straten.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m
Kroon:
zuilvormig, open kroon
Schors en takken:
twijgen lichtbruin, bast grijsbruin, later diep gegroefd
Blad:
waaiervormig, in bundels van 3 - 5, tot 10 cm lang en breed, groen
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
groen, onopvallend, april/mei
Vruchten:
vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle
Blad:
waaiervormig, in bundels van 3 - 5, tot 10 cm lang en breed, groen
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
redelijk tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Derly Obtentions, Authevernes, Frankrijk, 1999
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.