Betulaceae

Betula pendula 'Zwitsers Glorie'

Gezonde groeikrachtige middelgrote boom met een slanke, smal piramidale kroon. Eenjarige twijgen donkerbruin, oudere bast wit tot grijswit. De bast bladdert slechts licht af, alleen oudere bomen krijg… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon: smal piramidaal, halfopen kroon
Blad: eirond tot ruitvormig, glanzend frisgroen
Bloemen: geelgroene katjes, ? circa 1 cm en opstaand, ? 3 - 8 cm, april
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Vroege uitloop Snelgroeiend Alle soorten Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Betula Pendula Zwitsers Glorie 3
Betula Pendula Zwitsers Glorie
Betula-pendula-zwitsers-glorie-50-60-ai-2
Betula Pendula Zwitsers Glorie 4
Betula Pendula Zwitsers Glorie 1
Betula-pendula-zwitsers-glorie

Betula pendula 'Zwitsers Glorie'

Gezonde groeikrachtige middelgrote boom met een slanke, smal piramidale kroon. Eenjarige twijgen donkerbruin, oudere bast wit tot grijswit. De bast bladdert slechts licht af, alleen oudere bomen krijgen een gegroefde stambasis. Vormt een goede doorgaande harttak waarbij de zijtakken onder een hoek van circa 45° staan ingeplant. Het glanzend frisgroene blad kleurt goudgeel in de herfst. Vanwege de smal piramidale kroon, goede verankering en niet al te zware zijtakken is de boom zeer geschikt voor lanen en straten. Ook zeer bruikbaar in landschappelijke beplantingen. Werd door Sjef van Roessel in Zwitserland gevonden en na uitgebreid testen geïntroduceerd.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon:
smal piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
wit tot grijswit, iets afbladderend, later aan de basis gegroefd
Blad:
eirond tot ruitvormig, glanzend frisgroen
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
geelgroene katjes, ? circa 1 cm en opstaand, ? 3 - 8 cm, april
Vruchten:
geelbruine vruchtkatjes, hangend
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe eisen, verdraagt droogte
Blad:
eirond tot ruitvormig, glanzend frisgroen
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
2 (-45,5 tot -40,1 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed, geen zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Boomkwekerij J. van Roessel, Moergestel, Nederland, 1994
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.