Betulaceae

Betula ermanii 'Holland'

Middelgrote boom met een goedgevormde, eironde kroon. In het begin is de kroon nog smal, maar op latere leeftijd wordt deze aanzienlijk breder. Uiteindelijk kan een hoogte tot maximaal 20 m bereikt wo… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 (20) m
Kroon: breed eirond, halfopen kroon
Blad: breed eirond, donkergroen. 8 - 10 cm
Bloemen: katjes, geelgroen, ? alleenstaand en rechtop, ? 4 - 6 cm, april
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Betula Ermanii Holland
Betula-ermanii-holland-35-40-45-50-60-vlc-2
Betula-ermanii-holland-35-40-ml5m-vlc-2
Betula-ermanii-holland
Betula Ermanii Holland 1
Betula Ermanii Holland 2

Betula ermanii 'Holland'

Middelgrote boom met een goedgevormde, eironde kroon. In het begin is de kroon nog smal, maar op latere leeftijd wordt deze aanzienlijk breder. Uiteindelijk kan een hoogte tot maximaal 20 m bereikt worden. De boom heeft een duidelijk recht opgaande stam met een geelwitte kleur en een grijzige gloed. Het driehoekige tot eironde blad heeft 7 - 11 paar duidelijke nerven en een toegespitste top. De bladrand is regelmatig dubbelgezaagd. 'Holland' loopt al vroeg in het voorjaar uit. De opvallende, gele herfstverkleuring vangt vroeg aan en ook laat de boom al vroeg zijn blad vallen. Mannelijke en vrouwelijke katjes verschijnen gelijktijdig met het blad. De boom wortelt oppervlakkig met een fijn vertakt wortelgestel en zeer veel haarwortels. Is gevoelig voor (zee)wind.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 (20) m
Kroon:
breed eirond, halfopen kroon
Schors en takken:
geelwit, na afbladderen bruinachtig geel
Blad:
breed eirond, donkergroen. 8 - 10 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
katjes, geelgroen, ? alleenstaand en rechtop, ? 4 - 6 cm, april
Vruchten:
eivormige vruchtkatjes, 2 - 3 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geen arme droge bodem, verdraagt geen verharding
Blad:
breed eirond, donkergroen. 8 - 10 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Nederlandse selectie
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.