Aceraceae

Acer rubrum 'Karpick'

Jonge exemplaren zijn zeer smal, later worden ze iets breder. Een ideale boom voor smalle straten en lanen. Hoogte tot 15 m. Een selectie waarvan de twijgen opvallend roodbruin gekleurd zijn. Ook de b… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 - 15 m
Kroon: zuilvormig tot smal eirond, dichte kroon
Blad: handvormig, gelobd, glimmend donkergroen, bladsteel rood, circa 10 cm, herfstkleur geel tot rood
Bloemen: rood, in kleine schermen, uitsluitend mannelijk, maart/april
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Zure grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar
Acer Rubrum Karpick 1
Acer-rubrum-karpick
Acer-rubrum-karpick-14-16-18-20-vla
Acer-rubrum-karpick-18-20-vla-1
Acer-rubrum-karpick-35-40

Acer rubrum 'Karpick'

Jonge exemplaren zijn zeer smal, later worden ze iets breder. Een ideale boom voor smalle straten en lanen. Hoogte tot 15 m. Een selectie waarvan de twijgen opvallend roodbruin gekleurd zijn. Ook de bladsteel van het heldergroene, tot 10 cm grote blad, is roodgekleurd. De onderzijde van het blad is blauwgroen. Opvallende gele tot rode herfstverkleuring. Het is een mannelijke vorm zonder bloem en vrucht. Op kalkhoudende grond stagneert de groei. Op droge grond vindt geen herfstverkleuring plaats. Verdraagt (zee)wind slecht. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
12 - 15 m
Kroon:
zuilvormig tot smal eirond, dichte kroon
Schors en takken:
grijze stam, donker roodbruine twijgen
Blad:
handvormig, gelobd, glimmend donkergroen, bladsteel rood, circa 10 cm, herfstkleur geel tot rood
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
rood, in kleine schermen, uitsluitend mannelijk, maart/april
Vruchten:
geen, mannelijke cultivar, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, zure grond
Blad:
handvormig, gelobd, glimmend donkergroen, bladsteel rood, circa 10 cm, herfstkleur geel tot rood
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
slecht tot matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Femrite Nursery, Aurora, OR, USA, circa 1980
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.