Lazienki Park - Warschau

Het Lazienki Park in Warschau is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters met veel 18e- en 19e-eeuwse gebouwen waaronder de Koninklijke Baden, een Romeins geïnspireerd theater en een watertoren. De soms eeuwenoude tuinen in het park werden allemaal ontworpen rondom deze historische gebouwen.

Eind 2014 kreeg bureau Niek Roozen van de Nederlandse Ambassade in Warschau de opdracht om de ‘Hollandse Tuin’ te ontwerpen bij de prachtig gerestaureerde Orangerie in het Lazienki Park. ‘Hollandse Tuin’ verwijst in deze niet alleen naar de broderietuinen uit de 17de-eeuwse tuinkunst, maar ook naar de Nederlandse koning Willem Alexander en koningin Maxima. Zij bezochten in 2014 tijdens hun allereerste staatsbezoek het park en de Orangerie. Daar ontstond het idee dat Nederland, mede bekend om zijn vakkennis op het gebied van ontwerp, de kwaliteit van beplanting en het uitgebreide sortiment, de tuin onder zijn hoede zou nemen.

Niek Roozen maakte een ontwerp volgens historische lijnen, maar met beplanting toegepast op hedendaagse wijze. De grote opgeknipte rhododendrons voor de borders die de tuin omkaderen zocht Niek uit bij Van den Berk Boomkwekerijen. Wij leverden vijf grote Rhododendrons ‘Catawbiense Boursault’, twee Magnolia sieboldii en twee Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’. De Hollandse Tuin werd in 2016, tijdens de viering van koningsdag, officieel geopend door de Nederlandse ambassadeur.

Svetalana van Son

Verkoop & advies (Oost-Europa / binnendienst)

svetlana@vdberk.nl
+31 (0)413 480 484
+31 (0)6 8323 0658
LinkedIn

Neem contact op
Lazienki-park--warschau- 2
Lazienki-park--warschau- 3
Lazienki-park--warschau- 4
Lazienki-park--warschau- 5