Ulmaceae

Zelkova serrata 'Village Green'

Amerikaanse selectie die aanvankelijk sneller groeit dan de soort maar later in groeisnelheid afneemt. De kroon van 'Village Green' blijft dan ook lager en smaller dan bij de soort, circa 10 -12 m, bi… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 12 m
Kroon: vaasvormig, halfopen kroon
Blad: eivormig tot langwerpig, top toegespitst, zachtgroen, 7 - 13 cm
Bloemen: onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Toekomstboom
Zelkova-serrata-village-green

Zelkova serrata 'Village Green'

Amerikaanse selectie die aanvankelijk sneller groeit dan de soort maar later in groeisnelheid afneemt. De kroon van 'Village Green' blijft dan ook lager en smaller dan bij de soort, circa 10 -12 m, bij een breedte van 5 - 6 m. De grijze stam is eerst nog glad met roze tot bruinoranje lenticellen, later schilfert hij af waardoor de oranjebruine onderschors zichtbaar wordt. Het eivormige tot langwerpige blad is zachtgroen en verkleurt in de herfst bronskleurig rood en oranjegeel. Aan de onderzijde is het lichter groen. De top is toegespitst en de bladrand heeft enkelvoudige en puntig toelopende tanden. 'Village Green' is ongevoelig voor iepenziekte. Vanwege de langzamere groei en smallere kroon is deze cultivar beter dan de soort geschikt voor lanen en straten.
Specificaties
Hoogte:
10 - 12 m
Kroon:
vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
grijze, iets afschilferende stam, oranjebruine onderschors
Blad:
eivormig tot langwerpig, top toegespitst, zachtgroen, 7 - 13 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Vruchten:
kleine boonvormige vrucht, 0,4 - 0,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
humeus, vochtig, leemhoudend
Blad:
eivormig tot langwerpig, top toegespitst, zachtgroen, 7 - 13 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Princeton Nurseries, Allentown, NJ, USA, vóór 1964
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.