Ulmaceae

Ulmus pumila

Middelgrote tot grote boom met een breed piramidale kroon. Gewoonlijk 8 tot 12 m hoog, maar kan onder gunstige omstandigheden tot 15 m hoog worden. De van oorsprong Aziatische soort is resistent tege… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8-12 m
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: groen
Bloemen: lichtgroen, bloeit in maart
Hoogstam boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Kan op natte grond Bestand tegen korte overstromingen Breed Piramidiaal 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Ulmus-pumila

Ulmus pumila

Middelgrote tot grote boom met een breed piramidale kroon. Gewoonlijk 8 tot 12 m hoog, maar kan onder gunstige omstandigheden tot 15 m hoog worden. De van oorsprong Aziatische soort is resistent tegen iepziekte, reden waarom Ulmus pumila een goede kruisingsouder is. Daarbij is de boom zeer droogtetolerant en verdraagt deze een sterk basische bodem. Hoewel prima winterhard heeft deze boom, van oorsprong afkomstig uit een landklimaat, vaak wat moeite met de kwakkelende winters van het maritieme klimaat in Noordwest-Europa. De boom werd in de eerste helft van de 20e eeuw op grote schaal in de Verenigde Staten toegepast om winderosie tegen te gaan.
Specificaties
Hoogte:
8-12 m
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
bruin, grijs
Blad:
groen
Bloemen:
lichtgroen, bloeit in maart
Vruchten:
groenbruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
groen
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.