Ulmaceae

Ulmus americana 'Princeton'

Op jonge leeftijd groeit deze boom van nature vrij recht en smal omhoog, waardoor snoei niet of nauwelijks nodig is. Later groeit deze uit tot een grote boom met een hoogte tot circa 20 m en een ovale… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 m
Kroon: ovaal, halfopen kroon
Blad: omgekeerd eirond, groen, 5 - 15 cm
Bloemen: in dichte bundels, roodachtig groen, maart/april
Herfstkleur: geel
Kalkrijke grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Oranje/rood Maart Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Ulmus-americana-princeton
Ulmus America Princeton
Ulmus Americana Princeton-1
Ulmus America Princeton 1

Ulmus americana 'Princeton'

Op jonge leeftijd groeit deze boom van nature vrij recht en smal omhoog, waardoor snoei niet of nauwelijks nodig is. Later groeit deze uit tot een grote boom met een hoogte tot circa 20 m en een ovale tot breed ovale kroon. De licht grijsbruine bast is enigszins gegroefd. Het blad is omgekeerd eirond, 5 tot 15 cm lang en leerachtig van structuur. De herfstkleur is goudgeel tot bruingeel. De boom werd in 1922 geselecteerd vanwege de fraaie kroonvorm. Pas later bleek dat ‘Princeton’ een redelijke tot goede resistentie tegen iepziekte heeft, in ieder geval in de Verenigde Staten. In Engeland blijkt deze cultivar toch ziek te worden. Daarom wordt aanbevolen ‘Princeton’ alleen toe te passen in gebieden waar het besmettingsgevaar laag is. Ondanks het feit dat de kroon op latere leeftijd wat warrig kan worden, is ‘Princeton’ vanwege de ovale kroonvorm toch geschikt als laan- en straatboom. Bijzonder winterhard.
Specificaties
Hoogte:
20 m
Kroon:
ovaal, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen bruingroen, bast licht grijsbruin, licht gegroefd
Blad:
omgekeerd eirond, groen, 5 - 15 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
in dichte bundels, roodachtig groen, maart/april
Vruchten:
platte gevleugelde nootjes, rond, groen, soms iets rood
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedselrijk, vochtig en luchtig, verdraagt kalkrijke bodem
Blad:
omgekeerd eirond, groen, 5 - 15 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
redelijk tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen, boomsingel
Oorsprong:
Princeton, NJ, USA, 1922
Toepassingen en inspiratie
Lanen en brede straten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.