Pinaceae

Tsuga canadensis Canadese hemlock

Boom met een goed doorgaande harttak en een hoogte van 15 - 20 m en breedte van 6 - 8 m. In zijn herkomstgebied tot 30 m hoog. De takken staan loodrecht op de stam en de uiteinden zijn afhangend. De s… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 (30) m
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: naalden, glanzend groen, onderzijde grijswit, 0,5 - 1,8 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, ? geel, bloeiwijzen ± 0,4 cm groot
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Haagplant Meerstammige boom Solitaire conifeer Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Grijsgroen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)
Tsuga Canadensis 1
Tsuga Canadensis 2
Tsuga Canadensis
Tsuga-canadensis

Tsuga canadensis

Boom met een goed doorgaande harttak en een hoogte van 15 - 20 m en breedte van 6 - 8 m. In zijn herkomstgebied tot 30 m hoog. De takken staan loodrecht op de stam en de uiteinden zijn afhangend. De schors is eerst glad en bruin, later zwartbruin en diep gegroefd. Jonge twijgen zijn geel en borstelig behaard. De toegespitste naalden hebben een fijn gezaagde rand. Ze zijn circa 2,5 cm lang en 0,15 cm breed. Aan de bovenzijde glanzend groen, aan de onderzijde met 2 licht grijswitte huidmondstreepjes. Deze zijn goed zichtbaar doordat sommige naalden gedraaid staan, een belangrijk verschil met T. heterophylla. Tevens liggen de naalden vaak op de twijg en zijn de naalden lichter groen dan van T. heterophylla. De kort gesteelde hangende kegels lijken op die van Larix. Op kalkrijke grond kleuren de naalden geel. Verdraagt snoei en kan als haagplant gebruikt worden.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 (30) m
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
gladde oranjebruine schors, later zwartbruin en gegroefd
Blad:
naalden, glanzend groen, onderzijde grijswit, 0,5 - 1,8 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, ? geel, bloeiwijzen ± 0,4 cm groot
Vruchten:
eivormige hangende kegel, grijsbruin, 1,7 - 2,8 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochthoudend en licht zuur
Blad:
naalden, glanzend groen, onderzijde grijswit, 0,5 - 1,8 cm, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer, haagplant
Oorsprong:
oostelijk Noord-Amerika
Toepassingen en inspiratie
Bloesembomen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.