Meliaceae

Toona sinensis

Aparte fraaie parkboom die enige gelijkenis vertoont met Ailanthus altissima. Groeit in eerste instantie opgaand maar wordt later breder. De gladde bruingrijze schors wordt later iets gegroefd. Twijge… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m
Kroon: afgeplat bolvormig tot breed ovaal, halfopen kroon
Blad: even geveerd, 40 - 75 cm lang, glanzend donkergroen, geveerd blad
Bloemen: in hangende pluimen tot 50 cm lengte, wit, juni/juli
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit Juni Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Geveerd blad Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Toona Sinensis 3
Toona Sinensis 1
Toona Sinensis 2

Toona sinensis

Aparte fraaie parkboom die enige gelijkenis vertoont met Ailanthus altissima. Groeit in eerste instantie opgaand maar wordt later breder. De gladde bruingrijze schors wordt later iets gegroefd. Twijgen zijn koperkleurig groen en zacht behaard. Bij beschadiging geuren bast en blad onaangenaam. Het 40 - 75 cm lange blad is even geveerd en bestaat uit 20 - 26 deelblaadjes. Deze zijn langwerpig, 8 - 13 cm groot en aan de bovenzijde kaal en glanzend donkergroen. Aan de onderzijde zijn ze lichtgroen en langs de nerven behaard. In tot 50 cm lange hangende pluimen verschijnen kleine, onaangenaam geurende witte bloemen. Na de bloei vormt zich een houtige doosvrucht met gevleugelde zaden. Toona sinensis bloeit slechts in warme zomers. 'Flamingo' is een mooie cultivar met roze uitlopend blad. Toona sinensis heeft een bruingrijze schors die op latere leeftijd gaat afbladderen. De loslatende schorsplaten buigen iets naar buiten toe. Bij beschadiging geuren bast en blad onaangenaam.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m
Kroon:
afgeplat bolvormig tot breed ovaal, halfopen kroon
Schors en takken:
bruingrijze schors met lengtespleten, fijn behaarde twijgen
Blad:
even geveerd, 40 - 75 cm lang, glanzend donkergroen, geveerd blad
Bloemen:
in hangende pluimen tot 50 cm lengte, wit, juni/juli
Vruchten:
5 spletige houtige doosvrucht waarin gevleugelde zaden, Ø 2 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goede voedzame grond
Blad:
even geveerd, 40 - 75 cm lang, glanzend donkergroen, geveerd blad
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
China
Synoniemen:
Cedrela sinensis
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.