Meliaceae

Toona sinensis 'Flamingo'

Bijzonder opvallende middelgrote boom, met een hoogte van 10 tot 15 m. Aanvankelijk groeit de boom slank omhoog en heeft deze een zuilvormige kroon. Later wordt de kroon breder. De jonge twijgen zijn … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: ovaal tot breed ovaal, halfopen kroon
Blad: even geveerd, 40 - 60 cm, glanzend lichtgroen, jong blad roze, geveerd blad
Bloemen: in hangende pluimen tot 50 cm lengte, wit, juni/juli
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Ovaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit Gemiddelde groeisnelheid Geveerd blad Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Toona Sinensis Flamingo-1
Toona Sinensis Flamingo 1
Toona Sinensis Flamingo 2
Toona-sinensis-flamingo

Toona sinensis 'Flamingo'

Bijzonder opvallende middelgrote boom, met een hoogte van 10 tot 15 m. Aanvankelijk groeit de boom slank omhoog en heeft deze een zuilvormige kroon. Later wordt de kroon breder. De jonge twijgen zijn koperkleurig en behaard. De oude bast is bruingrijs, later met lengtespleten. Bij beschadigen geuren bast, takken en bladeren onaangenaam. Het grote, even geveerde blad, bestaat uit 20 tot 26 deelblaadjes. Deze hebben dezelfde vorm als bij de soort. Bij uitlopen zijn ze intens oranjeroze om via groengeel uiteindelijk glanzend lichtgroen te kleuren. In de herfst kleurt het blad geel. De kleine, eveneens onaangenaam geurende bloemen verschijnen in grote pluimen. Na de bloei vormen zich houtige doosvruchten met daarin gevleugelde zaden. De bloemen en vruchten verschijnen alleen bij warme zomers. Een bijzondere parkboom of solitair.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
ovaal tot breed ovaal, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen koperkleurig en behaard, bast bruingrijs, met lengtespleten
Blad:
even geveerd, 40 - 60 cm, glanzend lichtgroen, jong blad roze, geveerd blad
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
in hangende pluimen tot 50 cm lengte, wit, juni/juli
Vruchten:
5-spletige houtige doosvrucht met gevleugelde zaden, Ø 2 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goede voedzame grond
Blad:
even geveerd, 40 - 60 cm, glanzend lichtgroen, jong blad roze, geveerd blad
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Australië, voor 1930
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.