Cupressaceae

Thuja plicata Reuzenlevensboom

Smal opgaande en dicht vertakte boom die later kegelvormig wordt met vertakking tot aan de grond. Hoogte tot 20 m, breedte circa 4 - 5 m. Wanneer de onderste takken de grond raken kunnen zich op die p… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 25 (50) m, snelgroeiend
Kroon: smal piramidaal, later kegelvormig, dichte kroon
Blad: schubben, glanzend donkergroen, onderkant iets wit, groenblijvend
Bloemen: onopvallend , geurende bloemen
Haagplant Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Snelgroeiend Giftige onderdelen Geurende bloemen
Thuja-plicata

Thuja plicata

Smal opgaande en dicht vertakte boom die later kegelvormig wordt met vertakking tot aan de grond. Hoogte tot 20 m, breedte circa 4 - 5 m. Wanneer de onderste takken de grond raken kunnen zich op die plaatsen nieuwe bomen ontwikkelen. Op deze manier kan één boom uiteindelijk uitgroeien tot een klein bosje. In kleine repen schilfert de roodbruine stam af. De takstand is iets opgaand tot horizontaal en de jonge twijgen zijn donkergroen, later roodbruin. Aan de afgeplatte en sterk vertakte twijgen staan de schubben dakpansgewijs over elkaar. Deze zijn glanzend groen en aan de onderzijde iets wit. Bij kneuzing verspreiden ze een sterke geur. Zowel de bloei als de kleine kegels zijn relatief onopvallend. Snoei wordt goed verdragen. Enkele cultivars zijn dan ook tot populaire haagplanten geworden. De boom levert een zeer goede houtsoort.
Specificaties
Hoogte:
15 - 25 (50) m, snelgroeiend
Kroon:
smal piramidaal, later kegelvormig, dichte kroon
Schors en takken:
schors roodbruin, vezelachtig afschilferend
Blad:
schubben, glanzend donkergroen, onderkant iets wit, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend , geurende bloemen
Vruchten:
kegels, lichtbruin, geschubd, circa 1 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
alle
Blad:
schubben, glanzend donkergroen, onderkant iets wit, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, patiotuinen, boomsingel
Vorm:
solitaire conifeer, haagplant
Oorsprong:
noordwestelijk Noord-Amerika
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.