Cupressaceae

Thuja plicata 'Excelsa'

Opgaand groeiende, relatief open vertakte boom met een piramidale kroon die later kegelvormig wordt. ‘Excelsa’ groeit sterk en wordt 15 tot 20 m hoog. Door de vrij horizontale vertakking wordt de boom… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 25 m
Kroon: piramidaal, later kegelvormig, halfopen kroon
Blad: schubben, glanzend donkergroen, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, bloeit in december, geurende bloemen
Hoogstam conifeer Haagplant Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Giftige onderdelen Geurende bloemen
Thuja-plicata-excelsa
Thuja Plicata Excelsa 2
Thuja Plicata Excelsa 1

Thuja plicata 'Excelsa'

Opgaand groeiende, relatief open vertakte boom met een piramidale kroon die later kegelvormig wordt. ‘Excelsa’ groeit sterk en wordt 15 tot 20 m hoog. Door de vrij horizontale vertakking wordt de boom circa 5 tot 6 m breed. De bast is roodbruin en vezelachtig afschilferend. De jonge twijgen zijn eerst groen en kleuren later roodbruin. Net zoals bij de soort kunnen de onderste takken, wanneer ze de grond raken, vastwortelen en zo schijnbaar nieuwe bomen vormen. Het schubvormige loof is dakpansgewijs gerangschikt en glanzend donkergroen, ook in de winter. Bij kneuzen verspreidt het loof een kenmerkende, aangename geur. De bloei en de daarna gevormde ovale kegels zijn onopvallend. Ondanks de iets lossere vertakking is ‘Excelsa’ een prima haagplant. Ook als solitair of in groepen toe te passen.
Specificaties
Hoogte:
15 - 25 m
Kroon:
piramidaal, later kegelvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen groen tot roodbruin, bast roodbruin, vezelachtig afschilferend
Blad:
schubben, glanzend donkergroen, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, bloeit in december, geurende bloemen
Vruchten:
smal ovale kegels, lichtbruin, geschubd, circa 1 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
alle
Blad:
schubben, glanzend donkergroen, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam conifeer, solitaire conifeer, haagplant
Oorsprong:
J. Timm & Co., Elmshorn, Duitsland, 1940
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.