Cupressaceae

Thuja occidentalis 'Brabant'

Middelgrote conifeer met een dichte kroon en een smal piramidale groeiwijze van 10 tot 15 m hoogte. De boom wordt bij een hoogte van 10 m niet veel breder dan circa 2,5 m. De bast is roodbruin en in l… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon: smal piramidaal, dichte kroon
Blad: schubben, heldergroen, groenblijvend
Bloemen: onopvallend , geurende bloemen
Haagplant Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Kan op droge grond Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Snelgroeiend Giftige onderdelen Geurende bloemen
Thuja Occidentalis Brabant
Thuja-occidentalis-brabant
Thuja Occidentalis Brabant 2
Thuja Occidentalis Brabant 1

Thuja occidentalis 'Brabant'

Middelgrote conifeer met een dichte kroon en een smal piramidale groeiwijze van 10 tot 15 m hoogte. De boom wordt bij een hoogte van 10 m niet veel breder dan circa 2,5 m. De bast is roodbruin en in lange repen afschilferend. De afgeplatte, sterk vertakte jonge twijgen zijn eerst groen en kleuren later oranjebruin. Het schubvormige loof is dakpansgewijs gerangschikt. Het is heldergroen en ook in de winter behoudt het deze kleur. Bij kneuzen verspreidt het loof een kenmerkende, aangename geur. De bloei en de daarna gevormde ovale kegels zijn onopvallend. Snoei wordt bijzonder goed verdragen, wat heeft geleid tot een grote populariteit van ‘Brabant‘ als haagplant. Het feit dat het loof ’s winters niet verkleurt is van toegevoegde waarde. Groeit op iedere bodem en is zeer winterhard.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon:
smal piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen groen tot oranjebruin, bast roodbruin in smalle repen afschilferend
Blad:
schubben, heldergroen, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend , geurende bloemen
Vruchten:
ovale kegels, lichtbruin, geschubd
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
alle
Blad:
schubben, heldergroen, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
solitaire conifeer, haagplant
Oorsprong:
G.J.F. Rombouts, Steensel, Nederland, vóór 1984
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.