Taxaceae

Taxus ×media 'Hicksii'

Sterke Taxus met een opgaand groeiende kroon van circa 3 tot maximaal 5 m hoogte en een vrij dichte vertakking. Aanvankelijk groeit ‘Hicksii’ bijna zuilvormig, later wordt de kroon smal eirond. De twi… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 3 - 5 m
Kroon: eirond, dichte kroon
Blad: naalden, circa 2,5 cm, donkergroen, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, vrouwelijk
Haagplant Meerstammige boom Solitaire conifeer Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen wind Eirond/Eivormig 3de grootte, boom tot 6 meter Dichte kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Giftige onderdelen Alle soorten
Taxus Media Hicksii
Taxus X Media Hicksii
Taxus-media-hicksii

Taxus ×media 'Hicksii'

Sterke Taxus met een opgaand groeiende kroon van circa 3 tot maximaal 5 m hoogte en een vrij dichte vertakking. Aanvankelijk groeit ‘Hicksii’ bijna zuilvormig, later wordt de kroon smal eirond. De twijgen zijn bruin en, typisch voor deze boom, vrij sterk gegolfd. De oude bast is roodbruin en vezelig afbladderend. Bij zeer oude bomen is de bast gegroefd. De donkergroene naalden zijn van gemiddelde lengte, maar zijn met een breedte van circa 0,25 cm relatief smal. Deze vrouwelijke cultivar kan veel vruchten dragen. Deze bestaan uit elliptische bruinzwarte zaden die voor circa 4/5 omsloten zijn door een vlezig rood omhulsel van circa 0,7 cm lang. Hoewel geschikt als kleine boom in tuin en park is ‘Hicksii’ in eerste instantie een ideale haagconifeer. Omdat de boom zware snoei verdraagt, is deze perfect voor hagen en andere vormen.
Specificaties
Hoogte:
3 - 5 m
Kroon:
eirond, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen bruin, bast roodbruin, vezelig afbladderend
Blad:
naalden, circa 2,5 cm, donkergroen, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, vrouwelijk
Vruchten:
bruinzwarte zaden, voor 4/5 omsloten door vlezig rood omhulsel
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
zandige leem, goed doorlatend
Blad:
naalden, circa 2,5 cm, donkergroen, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
meerstammige boom, solitaire conifeer, haagplant
Oorsprong:
Hick’s Nursery, Westbury, NJ, USA, 1923
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.