Oleaceae

Syringa pekinensis

Grote struik tot kleine boom met een elegante afgeplat bolvormige tot waaiervormige kroon. In cultuur 3 tot 6 m hoog maar in het wild zijn bomen van meer dan 10 m aangetroffen. De dunne jonge twijgen … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 3 - 6 m
Kroon: afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Blad: ovaal tot langwerpig-ovaal, middengroen, 3 - 9 cm
Bloemen: in dichte pluimen, 10 - 15 cm, geelwit, juni , geurende bloemen
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig Halfopen kroon Groen Wit Geel Juni Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle soorten Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Geurende bloemen
Syringa-pekinensis
Syringa Pekinensis

Syringa pekinensis

Grote struik tot kleine boom met een elegante afgeplat bolvormige tot waaiervormige kroon. In cultuur 3 tot 6 m hoog maar in het wild zijn bomen van meer dan 10 m aangetroffen. De dunne jonge twijgen zijn roodbruin. De oudere bast is bruin en aanvankelijk zeer glad. Later bladdert deze af zoals ook de bast van Prunus serrula. De ovale tot langwerpig ovale bladeren zijn groen van boven en grijsgroen van onderen. In juni verschijnen dichte pluimen met geelwitte bloemen. De meeldraden zijn ongeveer twee keer zo lang als de kroonbuis en steken duidelijk buiten de bloemen. De bloemen geuren vrij sterk en de geur doet denken aan Ligustrum. De bloemen worden gevolgd door donkerbruine houtige doosvruchten. Deze sering geeft de voorkeur aan een warme, zonnige standplaats en groeit op alle gronden mits niet te nat. Verdraagt ook kalk.
Specificaties
Hoogte:
3 - 6 m
Kroon:
afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen bruin, bast bruin, afbladderend
Blad:
ovaal tot langwerpig-ovaal, middengroen, 3 - 9 cm
Bloemen:
in dichte pluimen, 10 - 15 cm, geelwit, juni , geurende bloemen
Vruchten:
droge houtige doosvrucht, bruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, mits goed doorlatend, verdraagt kalkrijke bodem
Blad:
ovaal tot langwerpig-ovaal, middengroen, 3 - 9 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Noord-China
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.