Theaceae

Stewartia monadelpha

Forse struik tot kleine boom met een breed piramidale kroonvorm die uiteindelijk ovaal wordt. In zijn natuurlijk groeigebied tot meer dan 10 m hoog. De gladde bast is dun afschilferend in oranje- tot … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 7 - 8 m
Kroon: ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: ovaal tot ovaal-langwerpig, groen, 3 - 8 cm
Bloemen: wit met gele stamper en violette meeldraden, Ø 2,5 - 4 cm, juni
Herfstkleur: geel, oranje, rood, purper
Hoogstam boom Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Ovaal Halfopen kroon Groen Wit Juni Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle soorten Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Stewartia-monadelpha
Stewartia Monadelpha 3
Stewartia Monadelpha 2 2
Stewartia Monadelpha 5
Stewartia Monadelpha 2 1
Stewartia Monadelpha 2 3

Stewartia monadelpha

Forse struik tot kleine boom met een breed piramidale kroonvorm die uiteindelijk ovaal wordt. In zijn natuurlijk groeigebied tot meer dan 10 m hoog. De gladde bast is dun afschilferend in oranje- tot paarsbruine plaatjes. Hierdoor wordt de opvallende kaneelbruine bast zichtbaar waardoor een decoratief geheel ontstaat. Het donkergroene blad is bij het ontluiken licht behaard, aan de onderzijde grijsgroen en in de herfst bijzonder mooi geelrood tot roodpaars verkleurend. Het blijft lang aan de boom. De bladrand is wijd gezaagd. In de bladoksels verschijnen de alleenstaande bloemen die lijken op die van Camellia. Na de bloei volgen gesnavelde nootvruchten van circa 2,5 x 1,5 cm grootte. Deze springen aan de top open in 5 segmenten waarin zich de bijna zwarte zaden bevinden. Jonge planten kunnen beschadigen bij strenge vorst. De bast is bij Stewartia monadelpha een belangrijke sierwaarde. Door het loslaten van verschillend gekleurde plaatjes komt een kaneelbruine bast tevoorschijn.
Specificaties
Hoogte:
7 - 8 m
Kroon:
ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
glad en glimmend, platen in diverse kleuren loslatend
Blad:
ovaal tot ovaal-langwerpig, groen, 3 - 8 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood, purper
Bloemen:
wit met gele stamper en violette meeldraden, Ø 2,5 - 4 cm, juni
Vruchten:
houtige gesnavelde doosvrucht
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochtig, niet te nat, veenachtig
Blad:
ovaal tot ovaal-langwerpig, groen, 3 - 8 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Faunaboom:
drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Japan, Korea
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.