Salicaceae

Salix alba 'Chermesina'

Salix alba 'Chermesina' (syn. S. alba britzensis) is een mannelijke cultivar die uitgroeit tot een middelgrote boom van 10 - 15 m hoogte. Soms als knotwilg gebruikt. De stam is diep kurkachtig gegroef… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon: breed eirond, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: lancetvormig, heldergroen, 6 - 12 cm lang, donkergroen
Bloemen: gele ? katjes, circa 5 cm lang, april
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen lange overstromingen Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Grijsgroen Geel Snelgroeiend Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Vruchtloze cultivar
Salix-alba-chermesina
Salix Alba Chermesina 2
Salix Alba Chermesina-1
Salix Alba Chermisina
Salix Alba Chermesina 3
Salix Alba Chermesina 1

Salix alba 'Chermesina'

Salix alba 'Chermesina' (syn. S. alba britzensis) is een mannelijke cultivar die uitgroeit tot een middelgrote boom van 10 - 15 m hoogte. Soms als knotwilg gebruikt. De stam is diep kurkachtig gegroefd. Opvallend is de sierwaarde van de oranjerode tot rode twijgen. Vooral in de wintermaanden is 'Chermesina' een opvallende verschijning. Door veel te snoeien wordt de groei van nieuwe opvallend gekleurde twijgen gestimuleerd. Het lancetvormige blad is donkergroen en zilverachtig behaard. Groeit op vochtige tot natte plaatsen. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon:
breed eirond, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen oranjerood tot rood, geelbruin tot grijs, diep kurkachtig gegroefd
Blad:
lancetvormig, heldergroen, 6 - 12 cm lang, donkergroen
Bloemen:
gele ? katjes, circa 5 cm lang, april
Vruchten:
geen, mannelijke cultivar, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle
Blad:
lancetvormig, heldergroen, 6 - 12 cm lang, donkergroen
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming, bestand tegen korte overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Duitsland, circa 1840
Synoniemen:
Salix alba var. britzensis
Toepassingen en inspiratie
Knotbomen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.