Fagaceae

Quercus shumardii

Een eik met een aanvankelijk smalle tot uitwaaierende vaasvormige kroon die later breed en open wordt. Bereikt een hoogte van circa 15 tot 20 m maar in zijn natuurlijke verspreidingsgebied komen bomen… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 (30) m
Kroon: aanvankelijk vaasvormig, later breed en open, halfopen kroon
Blad: omgekeerd eirond tot ovaal, diep gelobd, donkergroen, 10 - 20 cm
Bloemen: goudkleurig, ♂ katjes, mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Vaasvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus Schumardii
Quercus-shumardii
Quercus Shumardi

Quercus shumardii

Een eik met een aanvankelijk smalle tot uitwaaierende vaasvormige kroon die later breed en open wordt. Bereikt een hoogte van circa 15 tot 20 m maar in zijn natuurlijke verspreidingsgebied komen bomen voor van 30 tot 40 m hoogte. De stam is dof en grijsbruin, op oudere leeftijd diep gegroefd en afschilferend. Het omgekeerd eironde tot ovale blad is 7-lobbig en diep, soms tot aan de middennerf, ingesneden. Het is donkergroen en de onderzijde is behaard. In de herfst kleurt het geelbrons tot lichtrood. De eikels zijn eivormig en 1,5 - 3 cm lang. Ze worden slechts aan de basis omsloten door het schotelvormige napje dat tot 3 cm in doorsnede kan worden. Het napje is bezet met dunne aanliggende schubben. Q. shumardii groeit ook op natte gronden en wordt vaak landschappelijk toegepast.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 (30) m
Kroon:
aanvankelijk vaasvormig, later breed en open, halfopen kroon
Schors en takken:
licht grijsbruin, later gegroefd
Blad:
omgekeerd eirond tot ovaal, diep gelobd, donkergroen, 10 - 20 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
goudkleurig, ♂ katjes, mei
Vruchten:
eivormige eikel, 1,5 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kan op natte grond
Blad:
omgekeerd eirond tot ovaal, diep gelobd, donkergroen, 10 - 20 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
het midden en zuiden van de USA
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.