Fagaceae

Quercus castaneifolia 'Green Spire' Kastanjebladige eik

Een snelgroeiende boom met een gesloten kroon die daardoor gedrongen overkomt. Jonge twijgen zijn grijsviltig behaard maar worden later glad en kaal. Het blad lijkt sterk op dat van Castanea. Het is l… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 -30 m
Kroon: breed zuilvormig tot eirond, dichte kroon
Blad: langwerpig elliptisch tot lancetvormig, met grote tanden, 7 - 16 cm
Bloemen: goudkleurige ? katjes, 7 - 10 cm lang, mei
Hoogstam boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen wind Eirond/Eivormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus-castaneifolia-green-spire
Quercus Castaneifolia Green Spire 3
Quercus Castaneifolia Green Sipre

Quercus castaneifolia 'Green Spire'

Een snelgroeiende boom met een gesloten kroon die daardoor gedrongen overkomt. Jonge twijgen zijn grijsviltig behaard maar worden later glad en kaal. Het blad lijkt sterk op dat van Castanea. Het is langwerpig elliptisch tot lancetvormig, 7 - 16 cm lang en 3 - 7 cm breed. De bladranden zijn voorzien van grote scherp gepunte tanden. De bovenzijde van het blad is glanzend donkergroen, de onderzijde grijs en viltig behaard. Jong schot heeft een bruinviolette kleur. De 2 - 3 cm grote eikels zijn lang eivormig en staan alleen of in paren. Ze worden voor ruim de helft omsloten door een halfrond napje dat dicht bezet is met stevige, teruggebogen en grijs behaarde schubben. De boom verlangt een warme en zonnige standplaats en kalkrijke, niet te natte grond.
Specificaties
Hoogte:
20 -30 m
Kroon:
breed zuilvormig tot eirond, dichte kroon
Schors en takken:
bruingrijs, diepgegroefd, jonge twijgen grijsviltig behaard
Blad:
langwerpig elliptisch tot lancetvormig, met grote tanden, 7 - 16 cm
Bloemen:
goudkleurige ? katjes, 7 - 10 cm lang, mei
Vruchten:
2 - 3 cm, alleenstaand of in paren
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
liefst kalkrijk, niet te nat
Blad:
langwerpig elliptisch tot lancetvormig, met grote tanden, 7 - 16 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Hillier Nurseries, Romsey, Engeland, ± 1948
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.