Fagaceae

Quercus bicolor Tweekleurige eik

Groeit van nature op vochtige plaatsen als rivieroevers en bij moerassen. Hoogte tot circa 20 m. De grijsbruine geschubde schors schilfert bij oudere exemplaren in langwerpige platen af. Jonge scheute… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 14 - 20 m
Kroon: breed eirond, halfopen kroon
Blad: omgekeerd eirond, ondiep gelobd, groen, onderzijde grijs, 10 - 20 cm
Bloemen: goudkleurige ? katjes, 7 - 10 cm lang, mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus Bicolor 4
Quercus Bicolor 1
Quercus Bicolor 3
Quercus-bicolor
Quercus Bicolor

Quercus bicolor

Groeit van nature op vochtige plaatsen als rivieroevers en bij moerassen. Hoogte tot circa 20 m. De grijsbruine geschubde schors schilfert bij oudere exemplaren in langwerpige platen af. Jonge scheuten zijn licht behaard, later kaal en glad wordend. Ze zijn roodbruin en zijn voorzien van veel lenticellen. Het blad is 10 - 20 cm lang en 4 - 10 cm breed. Aan het bovenste deel, circa 2/3 van de lengte, ondiep gelobd. De bovenzijde is glimmend groen, de onderzijde opvallend grijsgroen tot grijswit en fluweelzacht behaard. In een warme zonnige herfst kleurt het oranjerood. De eikels zijn voor 1/5 tot 1/3 omsloten door een halfronde, met kleine schubben bezette nap. Q. bicolor maakt veel waterlot dat na 1 jaar afsterft en lang als dood hout in de boom blijft zitten.
Specificaties
Hoogte:
14 - 20 m
Kroon:
breed eirond, halfopen kroon
Schors en takken:
schors grijsbruin, in lange platen afschilferend
Blad:
omgekeerd eirond, ondiep gelobd, groen, onderzijde grijs, 10 - 20 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
goudkleurige ? katjes, 7 - 10 cm lang, mei
Vruchten:
2 - 3 cm grote langwerpige eikels, meestal in paren
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
zure, vochtige bodem, diep doorwortelbaar
Blad:
omgekeerd eirond, ondiep gelobd, groen, onderzijde grijs, 10 - 20 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
noordoostelijk deel van de USA
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.