Rosaceae

Prunus serrulata 'Hokusai'

Prunus serrulata 'Hokusai' groeit als jonge boom krachtig opgaand, later wordt de kroon breder. De boom wordt meestal laag geënt en vormt een breed vaasvormige kroon. Volwassen exemplaren kunnen een h… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6-8 m
Kroon: breed vaasvormig, halfopen kroon
Blad: groen, uitloop bronskleurig
Bloemen: lichtroze, bloeit in mei
Herfstkleur: geel, oranje
Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Roze Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Prunus-serrulata-hokusai

Prunus serrulata 'Hokusai'

Prunus serrulata 'Hokusai' groeit als jonge boom krachtig opgaand, later wordt de kroon breder. De boom wordt meestal laag geënt en vormt een breed vaasvormige kroon. Volwassen exemplaren kunnen een hoogte bereiken van 6 - 8 m. Het jonge blad loopt bronskleurig uit, later kleurt het donkergroen. De boom bloeit in mei met halfgevulde lichtroze bloemen die bijna wit verbloeien. Bloemdoorsnede 4 - 5 cm. Vormt zelden vruchten. Verdraagt geen natte bodem. 'Hokusai' wordt toegepast in tuinen, parken en open groenstroken. Winterhardheidszone: 6a
Specificaties
Hoogte:
6-8 m
Kroon:
breed vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
bruin
Blad:
groen, uitloop bronskleurig
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
lichtroze, bloeit in mei
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
groen, uitloop bronskleurig
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.