Rosaceae

Prunus mume Japanse abrikoos

Kleine boom met een spreidende takstand en een afgeplat bolvormige kroon. Hoogte 5 - 10 m. De bast is diep gegroefd en jonge twijgen zijn glad en groen. Het dunne donkergroene blad is breed ovaal en 5… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5-10 m
Kroon: afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Blad: groen
Bloemen: roze, wit, bloeit in maart, geurende bloemen
Hoogstam fruitboom Hoogstam boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit Maart Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Geurende bloemen Eetbare vruchten
Prunus-mume

Prunus mume

Kleine boom met een spreidende takstand en een afgeplat bolvormige kroon. Hoogte 5 - 10 m. De bast is diep gegroefd en jonge twijgen zijn glad en groen. Het dunne donkergroene blad is breed ovaal en 5 - 10 cm groot. Het loopt spits toe en heeft een dubbel gezaagde bladrand. De onderzijde is lichtgroen. De roze, naar wit verkleurende bloemen geuren sterk naar amandelen, zijn 2 - 3 cm groot en staan alleen of in paren. Ze verschijnen in maart, vóór het blad, en worden gevolgd door geelgroene, eetbare, abrikoosachtige vruchten, doorsnede 3 - 4 cm. Winterhardheidszone: 6b
Specificaties
Hoogte:
5-10 m
Kroon:
afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
bruin
Blad:
groen
Bloemen:
roze, wit, bloeit in maart, geurende bloemen
Vruchten:
eetbare vruchten
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
groen
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, fruitboom
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.