Rosaceae

Prunus avium 'Landscape Bloom'

Dit is een Nederlandse selectie uit Prunus avium die 'strakker' groeit dan de soort. De boom heeft een smal piramidale kroon die later breder uitgroeit. Uiteindelijke hoogte is 15 - 20 m. De glanzende… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m
Kroon: piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: eirond tot langwerpig, heldergroen, 6 - 15 cm, herfstkleur geelrood
Bloemen: zuiverwit, circa 2,5 cm, april , geurende bloemen
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen Speelboom
Prunus-avium-landscape-bloom
Prunus Avium Landscape Bloom 2
Prunus Avium Landscape Bloom 1

Prunus avium 'Landscape Bloom'

Dit is een Nederlandse selectie uit Prunus avium die 'strakker' groeit dan de soort. De boom heeft een smal piramidale kroon die later breder uitgroeit. Uiteindelijke hoogte is 15 - 20 m. De glanzende bast is bruinrood. De grote eironde bladeren zijn donkergroen en worden tot 15 cm groot. De bladrand is onregelmatig gezaagd en het blad heeft een geeloranje tot scharlakenrode herfstkleur. Bloeit in april in bundels zuiver witte halfgevulde bloemen. Deze worden gevolgd door kleine donkerrode vruchten die niet eetbaar zijn. 'Landscape Bloom' wordt toegepast als park- en landschapsboom. Hij prefereert een voedzame en vochthoudende bodem. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m
Kroon:
piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen roodbruin tot grijs, bast glanzend bruinrood, glad
Blad:
eirond tot langwerpig, heldergroen, 6 - 15 cm, herfstkleur geelrood
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
zuiverwit, circa 2,5 cm, april , geurende bloemen
Vruchten:
rond, donkerrood, circa 1 cm, niet talrijk
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
eirond tot langwerpig, heldergroen, 6 - 15 cm, herfstkleur geelrood
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
“De Dorschkamp”, Wageningen, Nederland, 1989
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.