Salicaceae

Populus tremula 'Erecta'

Een halverwege de 19de eeuw in Zweden gevonden, middelgrote boom met een hoogte van circa 15 m. De kroon is smal zuilvormig. De bladeren zijn rond tot eirond en hebben een grof getande bladrand. Het … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 m
Kroon: smal zuilvormig, halfopen kroon
Blad: rond tot eirond, matgroen, 3 - 8 cm lang
Bloemen: ? katjes
Hoogstam boom Beveerde boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen lange overstromingen Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar
Populus-tremula-erecta
Populus Tremula Erecta

Populus tremula 'Erecta'

Een halverwege de 19de eeuw in Zweden gevonden, middelgrote boom met een hoogte van circa 15 m. De kroon is smal zuilvormig. De bladeren zijn rond tot eirond en hebben een grof getande bladrand. Het matgroene blad is 3 - 8 cm groot en heeft een blauwgroene onderzijde. Jong blad is fraai bronskleurig. De herfstkleur is geel tot oranje. Door de lange bladsteel beweegt het blad al met weinig wind. Bloeit met mannelijke katjes en vormt dus geen vruchten. Bruikbaar voor landschappelijke beplantingen. Weinig gevoelig voor zeewind en strooizout. Winterhardheidszone: 2
Specificaties
Hoogte:
15 m
Kroon:
smal zuilvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen geelbruin, bast lichtgrijs, glad
Blad:
rond tot eirond, matgroen, 3 - 8 cm lang
Bloemen:
? katjes
Vruchten:
geen, mannelijke boom, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle
Blad:
rond tot eirond, matgroen, 3 - 8 cm lang
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, bestand tegen lange overstroming, bestand tegen korte overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
2 (-45,5 tot -40,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, kustgebieden, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom
Oorsprong:
Västergötland, Zweden, 1847
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.