Salicaceae

Populus ×canadensis Canada-populier, Zwarte hybride-populier

Een variabele boom ontstaan als spontane kruising tussen P. nigra en P. deltoides. De kroon is meestal breed ovaal tot vrijwel rond. De grijze schors is ondiep gegroefd. De matig glimmende bladeren zi… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 25 - 30 m, snelgroeiend
Kroon: variabel, meestal breed ovaal tot vrijwel rond, halfopen kroon
Blad: driehoekig, groen, 12 cm lang en breed
Bloemen: ? of ?, cultivar-afhankelijk
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Oranje/rood Snelgroeiend Niet giftig (gewoonlijk)
Populus Canadensis-s 4
Populus Canadensis-s 2
Populus X Canadensis
Populus-canadensis

Populus ×canadensis

Een variabele boom ontstaan als spontane kruising tussen P. nigra en P. deltoides. De kroon is meestal breed ovaal tot vrijwel rond. De grijze schors is ondiep gegroefd. De matig glimmende bladeren zijn driehoekig en hebben een hartvormige tot rechte bladvoet, afhankelijk van de cultivar. De bladeren zijn ook bij het uitlopen groen en ze kunnen in de herfst geel kleuren. Voorkeur voor vochtige, open voedselrijke grond. Stagnerend grondwater of fluctuerende grondwaterstanden worden slecht verdragen. Over het algemeen is de weerstand tegen kanker en bladvlekkenziekte goed tot bijzonder goed. Wel redelijk gevoelig voor roest. Diverse van deze hybride afgeleide cultivars kunnen goed worden toegepast in brede straten en lanen, rijbeplantingen en stedelijke en landschappelijke gebieden. Door de goede (zee)windbestendigheid in kuststreken te gebruiken. Een belangrijke houtproducent voor klompen, pallets, etc.
Specificaties
Hoogte:
25 - 30 m, snelgroeiend
Kroon:
variabel, meestal breed ovaal tot vrijwel rond, halfopen kroon
Schors en takken:
grijs, ondiep gegroefd, twijgen glimmend grijsbruin
Blad:
driehoekig, groen, 12 cm lang en breed
Bloemen:
? of ?, cultivar-afhankelijk
Vruchten:
katjes, alleen bij X cultivars
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochtig, open en voedselrijk
Blad:
driehoekig, groen, 12 cm lang en breed
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
vrij goed tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, kustgebieden, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Europa, spontane hybride
Synoniemen:
Populus x euramericana
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.