Salicaceae

Populus alba 'Raket'

Kruising tussen P. alba en P. alba 'Pyramidalis' die een breed piramidale kroon vormt met een rechte stam. Op latere leeftijd zakken de takken iets uit. De groeisnelheid is in de eerste jaren snel, la… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m, snelgroeiend
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: handlobbig, donkergroen, onderzijde witviltig
Bloemen: vrouwelijke katjes
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen lange overstromingen Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Grijsgroen Oranje/rood Snelgroeiend Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Populus Alba Raket-1
Populus-alba-raket

Populus alba 'Raket'

Kruising tussen P. alba en P. alba 'Pyramidalis' die een breed piramidale kroon vormt met een rechte stam. Op latere leeftijd zakken de takken iets uit. De groeisnelheid is in de eerste jaren snel, later neemt deze af. De bast is donker grijsgroen en wordt al op jonge leeftijd ruw. Volwassen exemplaren bereiken een hoogte van 15 - 20 m. De handlobbige bladeren zijn donkergroen en witviltig aan de onderzijde. Bij uitlopen is het lichtgroen en grijs behaard. De herfstkleur is geel. De boom bloeit in vrouwelijke katjes. Gebruikt in stedelijk gebied als solitair en straatboom, maar ook in landschappelijke beplanting. Weinig gevoelig voor wind en verdraagt droogte. De boom prefereert een leemhoudende, vochtige en humeuze bodem. Zeer gevoelig voor bacteriekanker, maar minder gevoelig voor bladvlekkenziekte.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m, snelgroeiend
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
bast donker grijsgroen
Blad:
handlobbig, donkergroen, onderzijde witviltig
Bloemen:
vrouwelijke katjes
Vruchten:
vruchtkatjes
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochthoudend, humusrijk
Blad:
handlobbig, donkergroen, onderzijde witviltig
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming, bestand tegen korte overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, kustgebieden, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Nederland, 1956
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.