Pinaceae

Pinus wallichiana Tranenden

Bijzonder fraaie soort met een open kroon en voornamelijk opvallend vanwege de lange hangende naalden. De kroonvorm is eerst breed piramidaal maar later zeer breed spreidend met horizontaal afstaande … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 30 (50) m
Kroon: breed piramidaal, later zeer breed spreidend, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: hangende naalden, 5 bijeen, zacht en dun, blauwgrijs, geknikt, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, ? bleekgeel, ? op een korte steel , roodachtig , geurende bloemen
Hoogstam conifeer Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Kan op droge grond Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Blauwgroen Grijsgroen Geel Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen Speelboom
Pinus-wallichiana
Pinus Wallichiana 1
Pinus Wallichiana
Pinus Wallichiana 2-1
Pinus Wallichiana 1-1

Pinus wallichiana

Bijzonder fraaie soort met een open kroon en voornamelijk opvallend vanwege de lange hangende naalden. De kroonvorm is eerst breed piramidaal maar later zeer breed spreidend met horizontaal afstaande takken. Vrijstaande bomen behouden hun takken tot aan de grond. In zijn natuurlijke groeigebied kan de boom 50 m hoog worden, in cultuur blijft hij gewoonlijk kleiner. De stam is eerst nog glad en donkergrijs maar later in platen afschilferend. De blauw berijpte naalden zijn geknikt, opvallend lang en dun en vooral aan jonge twijgen recht naar beneden hangend. Jonge kegels zijn opstaand, later gaan ook deze hangen. Ze zijn 15 - 25 cm lang en 3 - 5 cm dik. Vooral jonge bomen hebben steun nodig op winderige plaatsen en zijn gevoelig voor vorst. Verdraagt droogte.
Specificaties
Hoogte:
15 - 30 (50) m
Kroon:
breed piramidaal, later zeer breed spreidend, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
donkergrijs en afschilferend, twijgen kaal en blauw berijpt
Blad:
hangende naalden, 5 bijeen, zacht en dun, blauwgrijs, geknikt, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, ? bleekgeel, ? op een korte steel , roodachtig , geurende bloemen
Vruchten:
opstaande kegels, later hangend, alleenstaand, 15 - 25 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goed doorlatend, licht zuur
Blad:
hangende naalden, 5 bijeen, zacht en dun, blauwgrijs, geknikt, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
matig
Faunaboom:
voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Himalaya-gebergte
Synoniemen:
Pinus griffithii
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.