Pinaceae

Pinus parviflora 'Glauca'

Langzaam groeiende boom die in zijn jeugd nog smal blijft maar later asymmetrisch en breed uitgroeit. De kroon is halfdicht en grilliger dan bij de soort waarbij de onderste takken, die vaak wat korte… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 12 m
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: naalden, 5 bijeen, gedraaid, grijsblauw, 2 - 6 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend , geurende bloemen
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Blauwgroen Grijsgroen Geel Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen Speelboom
Pinus Parviflora Glauca 1-1
Pinus Parviflora Glauca 2
Pinus-parviflora-glauca
Pinus Parviflora Glauca 5
Pinus Parviflora Glauca 3
Pinus Parviflora Glauca 1
Pinus Parviflora Glauca 6
Pinus Parviflora Glauca 4

Pinus parviflora 'Glauca'

Langzaam groeiende boom die in zijn jeugd nog smal blijft maar later asymmetrisch en breed uitgroeit. De kroon is halfdicht en grilliger dan bij de soort waarbij de onderste takken, die vaak wat korter zijn, iets doorhangen. De stam is paarsachtig grijs en glad maar wordt later donkerder en afschilferend. Twijgen zijn kaal, soms fijn behaard en groenbruin. In bundels van 5 staan de sterk gedraaide naalden vooral aan het uiteinde van de twijgen gegroepeerd. Hierdoor ontstaan borstelachtige toppen. De naaldkleur is opvallender blauw dan bij de soort. Reeds bij jonge exemplaren verschijnen afstaand hangende kegels. Soms alleenstaand, soms in groepen. Verdraagt zeewind, is geschikt voor aanplant in industriegebieden en verlangt een zonnige standplaats. Vanwege de sierlijke vorm en de blauwgrijze naalden wordt 'Glauca' veel toegepast in particuliere tuinen.
Specificaties
Hoogte:
6 - 12 m
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
glad, grijs, later afschilferend, twijgen groenbruin
Blad:
naalden, 5 bijeen, gedraaid, grijsblauw, 2 - 6 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend , geurende bloemen
Vruchten:
hangende kegels, 5 - 10 cm, al op jonge leeftijd
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, goeddoorlatend, verdraagt veel vocht
Blad:
naalden, 5 bijeen, gedraaid, grijsblauw, 2 - 6 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Duitsland, 1909
Toepassingen en inspiratie
Bomen voor daken Kustgebieden
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.