Pinaceae

Picea orientalis Kaukasische spar

Een zeer grote boom met een smal piramidale tot conische kroon van 40 tot 50 m hoog. In het natuurlijk verspreidingsgebied kan de boom zelfs tot 60 m hoog worden. De dichtvertakte kroon is regelmatig … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 40 - 50 (60) m
Kroon: smal piramidaal, dichte kroon
Blad: stugge naalden, glanzend donkergroen, 0,6 - 0,8 cm, groenblijvend
Bloemen: ? geel, 1 - 2 cm, ? violetpurper
Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Picea Orientalis 1-1
Picea-orientalis
Picea Orientalis 3
Picea Orientalis
Picea Orientalis 2

Picea orientalis

Een zeer grote boom met een smal piramidale tot conische kroon van 40 tot 50 m hoog. In het natuurlijk verspreidingsgebied kan de boom zelfs tot 60 m hoog worden. De dichtvertakte kroon is regelmatig van vorm en vaak tot dicht bij de grond vertakt. De bast is grijs en laat in kleine plaatjes los. De jonge twijgen zijn lichtbruin. De naalden zijn stug, zeer glanzend donkergroen en relatief kort. Aan de bovenzijde van de twijg liggen de naalden min of meer plat op de twijg. Aan de onderzijde staan ze wat meer borstelvormig. Ze wijzen steeds naar voren. De smal langwerpig-ovale kegels zijn groen tot purper bij rijpen en kleuren later roodbruin tot purperbruin. Een sterke conifeer die onmiskenbaar is dankzij de korte, zeer glanzende donkergroene naalden. Geschikt voor toepassing in parken en grote tuinen. Groeit op iedere vochthoudende en goed doorlatende grond.
Specificaties
Hoogte:
40 - 50 (60) m
Kroon:
smal piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen lichtbruin, bast grijs, in plaatjes afschilferend
Blad:
stugge naalden, glanzend donkergroen, 0,6 - 0,8 cm, groenblijvend
Bloemen:
? geel, 1 - 2 cm, ? violetpurper
Vruchten:
kegels, 5 - 10 cm lang en 2 - 3,5 cm breed
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, vochthoudend en goed doorlatend
Blad:
stugge naalden, glanzend donkergroen, 0,6 - 0,8 cm, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
solitaire conifeer
Oorsprong:
Kaukasus, Klein-Azië
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.