Taxodiaceae

Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire'

Een grote boom die, net als de soort, gemakkelijk meer dan 20 m hoog kan worden, maar die een duidelijk smallere piramidale kroon heeft. De bast is roodbruin en vezelig en schilfert in lange stroken … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 m, snelgroeiend
Kroon: smal piramidaal, halfopen kroon
Blad: naalden, samengesteld en tegenoverstaand, heldergroen
Bloemen: onopvallend, ? katjes, 5 - 10 cm lang, ? geelgroen, 0,5 cm, mei
Herfstkleur: oranje
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Beveerde boom Solitaire conifeer Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Vroege uitloop Snelgroeiend Alle soorten Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Toekomstboom
Metasequoia Glyptostroboides Sheridan Spire 1
Metasequoia-glyptostroboides-sheridan-spire
Metasequoia Glyptostroboides Sheridan Spire 1-1

Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire'

Een grote boom die, net als de soort, gemakkelijk meer dan 20 m hoog kan worden, maar die een duidelijk smallere piramidale kroon heeft. De bast is roodbruin en vezelig en schilfert in lange stroken af. Aan de kaarsrecht omhoog groeiende stam staat een regelmatige vertakking. Oudere takken zijn vrijwel horizontaal afstaand en relatief kort. De samengestelde naalden staan op kort- en langloten en zijn tegenoverstaand, in tegenstelling tot Taxodium. Metaqesuoia is een gezonde boom en het heldergroene loof straalt dit ook uit. In de herfst kleurt het diep oranjebruin voordat het samen met de kortloten afvalt. Door de diepe beworteling is de boom goed windvast en verdraagt deze veel vocht. Groeit vooral goed op lichtere gronden.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 m, snelgroeiend
Kroon:
smal piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen bruin, bast roodbruin, vezelig afschilferend, later grijzer
Blad:
naalden, samengesteld en tegenoverstaand, heldergroen
Herfstkleur:
oranje
Bloemen:
onopvallend, ? katjes, 5 - 10 cm lang, ? geelgroen, 0,5 cm, mei
Vruchten:
eivormige tot kogelvormige kegels, 2 - 2,5 cm, groen tot roodbruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochthoudend en goed doorlatend
Blad:
naalden, samengesteld en tegenoverstaand, heldergroen
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Sheridan Nurseries, Oakville, Ontario, Canada, 1968
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.