Rosaceae

Malus tschonoskii Sierappel

Een in Japan in het wild voorkomende soort die meer vanwege het decoratieve blad dan voor de bloem of vrucht wordt gebruikt. Heeft een opgaande groeiwijze met een rechte hoofdstam. De winterknoppen zi… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 10 (12) m
Kroon: breed piramidaal tot eivormig, halfopen kroon
Blad: ovaal tot elliptisch, viltig grijsgroen, 7 - 11 cm
Bloemen: wit, Ø 3 - 4 cm, weinig opvallend, mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood, purper
Hoogstam boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Grijsgroen Wit Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk)
Malus Tschonoskii-2
Malus-tschonoskii
Malus Tschonoskii-1

Malus tschonoskii

Een in Japan in het wild voorkomende soort die meer vanwege het decoratieve blad dan voor de bloem of vrucht wordt gebruikt. Heeft een opgaande groeiwijze met een rechte hoofdstam. De winterknoppen zijn opvallend bruinrood en glanzend. In het voorjaar loopt het jonge blad haast wit uit. Eenmaal uitgegroeid blijft slechts de onderkant opvallend lichtgrijs. Het blad is ruw en zwak gelobd. Geen andere sierappel heeft zo'n bijzondere herfstverkleuring als deze. In vele tinten, van purper en koper, via oranje naar geel is hij een blikvanger in de herfst. De (geurende) bloei en vruchtdracht zijn beduidend minder dan bij andere sierappels. Groeit het best op voedselrijke niet te droge grond en is ondiep wortelend met een krachtig groeiend wortelgestel. Gevoelig voor diverse ziektes, vandaar dat deze boom helaas weinig wordt toegepast.
Specificaties
Hoogte:
8 - 10 (12) m
Kroon:
breed piramidaal tot eivormig, halfopen kroon
Schors en takken:
kaal, donkerbruin
Blad:
ovaal tot elliptisch, viltig grijsgroen, 7 - 11 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood, purper
Bloemen:
wit, Ø 3 - 4 cm, weinig opvallend, mei
Vruchten:
weinig, geelbruin, Ø 2 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, goed doorlatende grond
Blad:
ovaal tot elliptisch, viltig grijsgroen, 7 - 11 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
goed, gevoelig voor zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Japan
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.