Rosaceae

Malus 'Rudolph' Sierappel

Kleine boom met een in eerste instantie opgaande groei. De takstand is spreidend, later buigen de takken iets door zodat de kroonvorm ronder wordt. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het jon… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 6 m
Kroon: rond, halfopen kroon
Blad: ovaal, van bronsrood naar donkergroen, 6 - 8 cm
Bloemen: donker paarsroze, enkel, Ø ± 5 cm, bruinpaars in knop, mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Roodbruin Roze Paars/blauw Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Malus Rudolph 3
Malus-rudolph
Malus Rudolph 7
Malus Rudolph-2
Malus Rudolph-3
Malus Rudolph 8
Malus Rudolph 4
Malus Rudolph 6
Malus Rudolph 2
Malus Rudolph 1
Malus Rudolph-1

Malus 'Rudolph'

Kleine boom met een in eerste instantie opgaande groei. De takstand is spreidend, later buigen de takken iets door zodat de kroonvorm ronder wordt. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het jonge blad is donker bruinrood. In de zomer kleurt het donkergroen met een rode gloed. De circa 5 cm grote bloemen staan in bundels met 4 tot 8 bijeen. In knop is de kleur bruinpaars, eenmaal geopend zijn ze donker paarsroze. De bloemen zijn enkel. Na de bloei volgen talrijke langwerpige, oranjegele vruchten, Ø tot 2 cm, die niet lang aanblijven. 'Rudolph' is toepasbaar in parken, tuinen en plantsoenen. Vanwege de kleine vruchten ook bruikbaar als laanboom. Ondiep wortelend met een krachtig groeiend wortelgestel. Groeit het best op voedselrijke, niet te droge grond. Matig schurftgevoelig en extreem winterhard.
Specificaties
Hoogte:
5 - 6 m
Kroon:
rond, halfopen kroon
Schors en takken:
kaal, donkerbruin
Blad:
ovaal, van bronsrood naar donkergroen, 6 - 8 cm
Bloemen:
donker paarsroze, enkel, Ø ± 5 cm, bruinpaars in knop, mei
Vruchten:
langwerpig, oranjegeel, Ø 1,5 - 2 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, goed doorlatende grond
Blad:
ovaal, van bronsrood naar donkergroen, 6 - 8 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
2 (-45,5 tot -40,1 °C)
Windbestendigheid:
goed, gevoelig voor zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
F. L. Skinner, Dropmore, Manitoba, Canada, 1954
Toepassingen en inspiratie
Boombakken Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.