Magnoliaceae

Magnolia hypoleuca

Forse, vaak meerstammige boom met een losse, breed uitgroeiende kroon en een gladde schors die van lichtbruin naar grijs kleurt. De donkergroene tot paarsbruine twijgen zijn voorzien van grijze lentic… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 (25) m
Kroon: rond tot afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: omgekeerd eirond, frisgroen, 20 - 40 cm
Bloemen: roomwit, ø 14 - 20 cm, geurend, mei/juni , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig Halfopen kroon Groen Wit Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen Speelboom

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Magnolia Hypoleuca 1
Magnolia Hypoleuca 3
Magnolia Hypoleuca 2
Magnolia-hypoleuca

Magnolia hypoleuca

Forse, vaak meerstammige boom met een losse, breed uitgroeiende kroon en een gladde schors die van lichtbruin naar grijs kleurt. De donkergroene tot paarsbruine twijgen zijn voorzien van grijze lenticellen en donker paarsbruine knoppen. Het omgekeerd eironde blad is zeer groot, maximaal 40 tot 45 cm. De bovenzijde is glanzend en frisgroen, de onderzijde is opvallend lichtblauw berijpt. In de voorzomer verschijnen roomwitte bloemen die een doorsnede tot 20 cm kunnen bereiken. De crèmewitte bloembladen zijn soms groenig of paarsrood aangelopen. De meeldraden zijn aan de basis opvallend rood. De bloemen geuren sterk en aangenaam naar meloenen. Ze worden gevolgd door langwerpige, paarsrode samengestelde doosvruchten met een grootte van 12 - 17 cm. In de vruchten bevinden zich oranje zaden. Vormt na verloop van jaren een prachtige solitairboom.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 (25) m
Kroon:
rond tot afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
gladde, grijze schors, takken donkergroen tot paarsbruin
Blad:
omgekeerd eirond, frisgroen, 20 - 40 cm
Bloemen:
roomwit, ø 14 - 20 cm, geurend, mei/juni , geurende bloemen
Vruchten:
samengestelde doosvrucht met oranje zaden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vruchtbaar, goed doorlatend
Blad:
omgekeerd eirond, frisgroen, 20 - 40 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Japan en midden China
Synoniemen:
Magnolia obovata
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.