Magnoliaceae

Magnolia grandiflora 'Galissonière'

Wintergroene boom die in de landen rond de Middellandse Zee kan uitgroeien tot circa 30 m hoogte. De jonge twijgen kleuren van geelgroen naar bruin en zijn zacht behaard. Ook de bladknoppen, die lang … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 (30) m
Kroon: kegelvormig tot breed piramidaal, dichte kroon
Blad: ovaal tot langwerpig, glanzend groen, 12 - 20 cm, wintergroen
Bloemen: crèmewit, ø 20 - 25 cm, geurend, juli/september , geurende bloemen
Hoogstam boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen wind Breed Piramidiaal Dichte kroon Groen Wit Juli Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Niet giftig (gewoonlijk) Geurende bloemen
Magnolia-grandiflora-galissoniere
Magnolia Grandiflora Galissoniere 3
Magnolia Grandiflora Galissoniere

Magnolia grandiflora 'Galissonière'

Wintergroene boom die in de landen rond de Middellandse Zee kan uitgroeien tot circa 30 m hoogte. De jonge twijgen kleuren van geelgroen naar bruin en zijn zacht behaard. Ook de bladknoppen, die lang toegespitst zijn, hebben dezelfde, zachte beharing. Het langwerpige tot ovale blad is dik, leerachtig en aan de bovenzijde opvallend glanzend. De onderzijde is grijs tot roestbruin en zacht behaard. Het in voor- en najaar ruiende blad verteert slecht en moet verwijderd worden. De opvallend grote, schotelvormige bloemen zijn crèmewit met donkerpurperen meeldraden. Ze geuren sterk en aangenaam. Weinig vruchtvorming. Verschillende recent geïntroduceerde cultivars hebben een redelijk betrouwbare winterhardheid. 'Galissonière' is een van de oudere cultivars die aan deze eis voldoet.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 (30) m
Kroon:
kegelvormig tot breed piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
schors grijsbruin en glad, takken geelgroen tot bruin
Blad:
ovaal tot langwerpig, glanzend groen, 12 - 20 cm, wintergroen
Bloemen:
crèmewit, ø 20 - 25 cm, geurend, juli/september , geurende bloemen
Vruchten:
ovaal, groen en viltig behaard, 8 - 12 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, behalve kalkrijke bodems
Blad:
ovaal tot langwerpig, glanzend groen, 12 - 20 cm, wintergroen
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
7b (-14,9 tot -12,3 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
baron Galissonière, Frankrijk, 1745
Toepassingen en inspiratie
Groenblijvende bomen en struiken
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.