Magnoliaceae

Liriodendron tulipifera Amerikaanse tulpenboom

Snelgroeiende boom met een kaarsrechte stam. De kroonvorm is eerst smal, later kegelvormig. Bij oude bomen spreiden de takken zich zodat een breed ovale kroon ontstaat. De stam is lichtgrijs tot grijs… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 (35) m, snelgroeiend
Kroon: ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: 4-lobbig, groen, 8 - 15 cm lang, 9 - 18 cm breed
Bloemen: tulpvormig, groen met geel en oranje, juni/juli
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geel Juni Snelgroeiend Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Speelboom
Liriodendron Tulipifera 6
Liriodendron Tulipifera 1-1
Liriodendron Tulipifera 5
Liriodendron Tulipifera - -
Liriodendron Tulipifera 4
Liriodendron Tulipifera-1
Liriodendron-tulipifera
Liriodendron Tulipifera 1
Liriodendron Tulipifera
Liriodendron Tulipifera 2

Liriodendron tulipifera

Snelgroeiende boom met een kaarsrechte stam. De kroonvorm is eerst smal, later kegelvormig. Bij oude bomen spreiden de takken zich zodat een breed ovale kroon ontstaat. De stam is lichtgrijs tot grijs en krijgt bij ouder worden ondiepe groeven. De jonge twijgen zijn groengrijs, later roodbruin. Het blad is 4-lobbig en de top recht tot breed v-vormig ingesneden. De onderzijde is lichtgroen. In de herfst kleurt het blad geel. De tulpvormige bloemen verschijnen nadat het blad is uitgelopen. Ze zijn circa 4 cm lang en 6 cm breed, hebben een groene buitenkant en een geel met oranje binnenkant. De kegelvormige vrucht is opgebouwd uit veel spiraalsgewijs tegen elkaar gedrukte gevleugelde nootjes. Vanwege de diepgaande en vlezige penwortel wordt een diepe en losse bodem verlangd. Liriodendron tulipifera vormt een gesloten kroon met gezond blad dat in de herfst opvallend geel verkleurt. De boom heeft vanwege zijn grove vertakking een open wintersilhouet.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 (35) m, snelgroeiend
Kroon:
ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
lichtgrijze schors, takken roodbruin
Blad:
4-lobbig, groen, 8 - 15 cm lang, 9 - 18 cm breed
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
tulpvormig, groen met geel en oranje, juni/juli
Vruchten:
tot 10 cm lange kegelvormige vruchten
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzaam en vochthoudend
Blad:
4-lobbig, groen, 8 - 15 cm lang, 9 - 18 cm breed
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
oostelijk deel van de USA
Toepassingen en inspiratie
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.