Hamamelidaceae

Liquidambar styraciflua 'Moraine'

Liquidambar styraciflua 'Moraine' lijkt op de soort maar groeit langzamer waardoor hij kleiner en smaller blijft. 'Moraine' is uitermate geschikt als laan- en straatboom vanwege de regelmatige slank p… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 12 m
Kroon: smal piramidaal, halfopen kroon
Blad: handvormig gelobd, 5(-7)-lobbig, glanzend groen, 10 - 18 cm lang
Bloemen: geelgroen, onopvallend, april/mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Smal Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Toekomstboom
Liquidambar Styraciflua Moraine
Liquidambar-styraciflua-moraine

Liquidambar styraciflua 'Moraine'

Liquidambar styraciflua 'Moraine' lijkt op de soort maar groeit langzamer waardoor hij kleiner en smaller blijft. 'Moraine' is uitermate geschikt als laan- en straatboom vanwege de regelmatige slank piramidale kroonvorm. Hoogte 10 - 12 m. Breedte tot 6 m. Pas bij oudere takken verschijnen kurklijsten. Het 5(soms 7)-lobbige blad is groter dan bij de soort. In de zomer is het glanzend groen waardoor 'Moraine' gemakkelijk van zaailingen te onderscheiden is. De herfstkleur is geel tot violetrood. Winterhardheidszone: 5b
Specificaties
Hoogte:
10 - 12 m
Kroon:
smal piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
donkergrijs, diep gegroefd, kurklijsten op oudere takken
Blad:
handvormig gelobd, 5(-7)-lobbig, glanzend groen, 10 - 18 cm lang
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
geelgroen, onopvallend, april/mei
Vruchten:
ronde, stekelige doosvrucht aan lange steel, 3 - 3,5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle
Blad:
handvormig gelobd, 5(-7)-lobbig, glanzend groen, 10 - 18 cm lang
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Siebenthaler Company, Dayton, OH, USA, 1980
Toepassingen en inspiratie
Amberboom voor spectaculaire herfsttinten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.