Hamamelidaceae

Liquidambar styraciflua 'Lane Roberts'

Grote boom met een breed piramidale, vrij open kroon. De grijze bast is diep gegroefd. De jonge twijgen zijn lichtgroen en hebben kurklijsten die tot op latere leeftijd op de takken blijven. De tweeja… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 m
Kroon: breed piramidaal, relatief open, halfopen kroon
Blad: handvormig gelobd, 5 tot 7-lobbig, glanzend groen, 8 - 16 cm lang
Bloemen: geelgroen, onopvallend, april/mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood, purper
Hoogstam boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Toekomstboom
Liquidambar Styraciflua Lane Roberts
Liquidambar Styraciflua Lane Roberts-1
Liquidambar Styraciflua Lane Roberts - -pav-
Liquidambar-styraciflua-lane-roberts
Liquidambar Styraciflua Lane Roberts 2

Liquidambar styraciflua 'Lane Roberts'

Grote boom met een breed piramidale, vrij open kroon. De grijze bast is diep gegroefd. De jonge twijgen zijn lichtgroen en hebben kurklijsten die tot op latere leeftijd op de takken blijven. De tweejarige takken zijn roodbruin. Het blad kleurt in de herfst donker wijnrood tot zwartrood met gele tinten. De ronde stekelige doosvruchten blijven in de winter in de boom hangen. In de 60-er jaren van de vorige eeuw kocht ene Dr. Lane Roberts een Liquidambar zaailing van Hillier Nurseries. Eind jaren ’60 belde Roberts met Harold Hillier om te vertellen dat zijn boom een prachtige herfstkleur had. Hillier vroeg om vermeerderingsmateriaal, vernoemde de boom naar zijn klant en introduceerde de cultivar in 1971. Goede boom voor brede straten, lanen en groenstroken. Houdt van vruchtbare, vochthoudende grond en is niet bestand tegen langdurige droogte.
Specificaties
Hoogte:
20 m
Kroon:
breed piramidaal, relatief open, halfopen kroon
Schors en takken:
donkergrijs, diep gegroefd, kurklijsten op takken en twijgen
Blad:
handvormig gelobd, 5 tot 7-lobbig, glanzend groen, 8 - 16 cm lang
Herfstkleur:
geel, oranje, rood, purper
Bloemen:
geelgroen, onopvallend, april/mei
Vruchten:
ronde, stekelige doosvrucht aan lange steel, 3 - 3,5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vruchtbare, leemhoudende grond
Blad:
handvormig gelobd, 5 tot 7-lobbig, glanzend groen, 8 - 16 cm lang
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Hillier Nurseries, Ampfield, Romsey, Engeland, 1971
Toepassingen en inspiratie
Amberboom voor spectaculaire herfsttinten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.