Hamamelidaceae

Liquidambar orientalis Oosterse amberboom

Bossige struik tot kleine boom die een bijzonder dicht vertakte eivormige kroon met overhangende takken vormt. De stam kleurt grijs en is gegroefd. Jonge twijgen zijn geelgroen en kleuren naar roodbru… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 7 - 10 m in natuurlijk verspreidingsgebied tot 30 m
Kroon: dicht, eivormig, dichte kroon
Blad: handvormig gelobd tot gespleten, donkergroen, 4,5 - 7,5 cm lang
Bloemen: geelgroen, onopvallend, eind april
Herfstkleur: geel, rood
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Kan op natte grond Bestand tegen korte overstromingen Eirond/Eivormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Liquidambar Orientalis-1
Liquidambar Orientalis 1
Liquidambar Orientalis-2
Liquidambar-orientalis

Liquidambar orientalis

Bossige struik tot kleine boom die een bijzonder dicht vertakte eivormige kroon met overhangende takken vormt. De stam kleurt grijs en is gegroefd. Jonge twijgen zijn geelgroen en kleuren naar roodbruin. Oudere takken krijgen kurklijsten. Het 5-lobbige blad is kleiner en breder dan van L. styraciflua en tevens dieper gelobd tot gespleten. De bladrand is eveneens gelobd. Het blad is 4,5 - 7,5 cm lang en 7 - 10 cm breed. In de herfst verkleurt het rood. Na de onopvallende bloei verschijnen de circa 2,5 cm grote bruine doosvruchten. Deze zijn stekelig, hangen aan lange dunne stelen en blijven tot ver in de winter in de boom hangen. In warme klimaten een bijzonder mooie parkboom maar op koudere plaatsen vraagt de boom absoluut bescherming tegen strenge vorst.
Specificaties
Hoogte:
7 - 10 m in natuurlijk verspreidingsgebied tot 30 m
Kroon:
dicht, eivormig, dichte kroon
Schors en takken:
grijze schors, kurklijsten aan meerjarige twijgen
Blad:
handvormig gelobd tot gespleten, donkergroen, 4,5 - 7,5 cm lang
Herfstkleur:
geel, rood
Bloemen:
geelgroen, onopvallend, eind april
Vruchten:
eivormige, stekelige doosvrucht aan lange steel, circa 2 - 3,5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, vochthoudende bodem
Blad:
handvormig gelobd tot gespleten, donkergroen, 4,5 - 7,5 cm lang
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
8 (-12,2 tot -6,7 °C)
Windbestendigheid:
matig
Toepassing:
parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Klein-Azië
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.