Aquifoliaceae

Ilex ×aquipernyi DRAGON LADY ('Meschick')

Kleine boom met een zeer regelmatige, dicht vertakte piramidale kroon van circa 3 tot 6 m hoog. Jonge twijgen donkergroen, oude bast groenbruin en glad. De glanzend donkergroene bladeren zijn ovaal to… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 3 - 6 m
Kroon: piramidaal, dichte kroon
Blad: ovaal, glanzend donkergroen, fors gestekeld, 4 - 6 cm, wintergroen
Bloemen: ?, wit, onopvallend, alleenstaand in de bladoksels, mei/juni
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen wind Breed Piramidiaal Dichte kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Giftige onderdelen Alle soorten
Ilex Aquipernyi Dragon Lady 2
Ilex-aquipernyi-dragon-lady-meschick
Ilex Aquipernyi Dragon Lady 1

Ilex ×aquipernyi DRAGON LADY ('Meschick')

Kleine boom met een zeer regelmatige, dicht vertakte piramidale kroon van circa 3 tot 6 m hoog. Jonge twijgen donkergroen, oude bast groenbruin en glad. De glanzend donkergroene bladeren zijn ovaal tot bijna rechthoekig met naar beneden gekrulde toppen. Ze zijn 3 tot 5 cm lang en ongeveer half zo breed. De bladranden zijn sterk golvend en bezitten 4 tot 6 forse, scherpe stekels. De bloemen zijn klein, vrij onopvallend en vrouwelijk. Ze worden gevolgd door levendig rode bessen van 6 tot 8 mm. Wordt soms tot de hybride I. x meserveae gerekend maar ontstond uit een kruising tussen I. aquifolium en I. pernyi. Houdt van een humusrijke, vochthoudende maar goed doorlatende bodem en verdraagt zowel zure als kalkhoudende grond. Naast het gebruik in parken en tuinen ook geschikt voor toepassing als smalle haag.
Specificaties
Hoogte:
3 - 6 m
Kroon:
piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
jonge twijgen donkergroen, bast groenbruin, glad
Blad:
ovaal, glanzend donkergroen, fors gestekeld, 4 - 6 cm, wintergroen
Bloemen:
?, wit, onopvallend, alleenstaand in de bladoksels, mei/juni
Vruchten:
vlezige steenvrucht, 6 - 8 mm, levendig rood
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
humusrijke, vochthoudende maar goed doorlatende grond
Blad:
ovaal, glanzend donkergroen, fors gestekeld, 4 - 6 cm, wintergroen
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Toepassingen en inspiratie
Kustgebieden Groenblijvende bomen en struiken
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.