Aquifoliaceae

Ilex aquifolium 'J.C. van Tol'

Vanuit een struikvorm uitgroeiend tot een kleine tot middelgrote boom met een breed ovale kroon. De kroon is zeer dicht vertakt; dit effect wordt versterkt door het stugge wintergroene blad. De blader… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 m
Kroon: breed ovaal, dichte kroon
Blad: ovaal, donkergroen, rand nauwelijks gestekeld, 5 - 7 cm, wintergroen
Bloemen: ?, wit, onopvallend, alleenstaand in de bladoksels, mei/juni
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen wind Ovaal Dichte kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Giftige onderdelen Alle soorten
Ilex Aquifolium J C Van Tol 1
Ilex-aquifolium-j-c-van-tol
Ilex Aquifolium J C Van Tol 3
Ilex Aquifolium J C Van Tol 4
Ilex Aquifolium J C Van Tol 2

Ilex aquifolium 'J.C. van Tol'

Vanuit een struikvorm uitgroeiend tot een kleine tot middelgrote boom met een breed ovale kroon. De kroon is zeer dicht vertakt; dit effect wordt versterkt door het stugge wintergroene blad. De bladeren zijn donker olijfgroen en staan ietwat bol. Ze zijn gaafrandig of hebben enkele kleine stekels aan de bovenste helft van de bladschijf. De bloemen zijn alleenstaand in de bladoksels. Ze zijn vrouwelijk, klein en onopvallend. Ze worden gevolgd door zeer veel glanzend rode, vlezige steenvruchten, in praktijk “bessen” genoemd, die een doorsnede van 8 - 10 mm hebben. Houdt van een humusrijke, vochthoudende maar goed doorlatende bodem en verdraagt zowel zure als kalkhoudende grond. Naast het gebruik als solitair in parken of in tuinen is ‘J.C. van Tol’ ook een uitstekende haagplant.
Specificaties
Hoogte:
6 m
Kroon:
breed ovaal, dichte kroon
Schors en takken:
jonge twijgen purper, bast licht groenbruin, glad
Blad:
ovaal, donkergroen, rand nauwelijks gestekeld, 5 - 7 cm, wintergroen
Bloemen:
?, wit, onopvallend, alleenstaand in de bladoksels, mei/juni
Vruchten:
vlezige steenvrucht, 8 - 10 mm, glimmend rood
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
humusrijke, vochthoudende maar goed doorlatende grond
Blad:
ovaal, donkergroen, rand nauwelijks gestekeld, 5 - 7 cm, wintergroen
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Van Tol, Boskoop, Nederland, 1904
Toepassingen en inspiratie
Groenblijvende bomen en struiken
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.