Fabaceae

Gleditsia triacanthos 'Skyline'

Belangrijk verschil met de soort is dat de kroon een doorgaande kop heeft. Verder staan de zijtakken in een hoek van 60° tot 90° op de harttak waardoor een enigszins piramidale groeivorm ontstaat. Dez… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m, snelgroeiend
Kroon: breed eirond tot rond, halfopen kroon
Blad: enkel en dubbel geveerd, donkergroen, 20 -25 cm, geveerd blad
Bloemen: lichtgroene trossen, juni/juli
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen wind Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Groen Late uitloop Snelgroeiend Geveerd blad Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Toekomstboom
Gleditsia Triacanthos Skyline 8
Gleditsia Triacanthos Skyline 4
Gleditsia Triacanthos Skyline 5
Gleditsia Triacanthos Skyline 7
Gleditisia Triacanthios Skyline
Gleditsia Triacanthos Skyline 9
Gleditsia Triacanthos Skyline 6
Gleditsia-triacanthos-skyline

Gleditsia triacanthos 'Skyline'

Belangrijk verschil met de soort is dat de kroon een doorgaande kop heeft. Verder staan de zijtakken in een hoek van 60° tot 90° op de harttak waardoor een enigszins piramidale groeivorm ontstaat. Deze is, in tegenstelling tot andere Gleditsia soorten, compact en vrij gesloten. De boom wordt niet breder dan circa 8 m. Vanwege deze eigenschap is 'Skyline' veel toegepast als straat- en laanboom. De stam is grijs gekleurd en voorzien van fijne groeven. De takken zijn doornloos en kleuren van roodbruin naar olijfbruin. Het grote, samengestelde blad loopt laat uit en verkleurt goudgeel in de herfst. De afzonderlijke blaadjes zijn circa 2 cm groot. Na de bloei verschijnen slechts zelden peulen. Heeft een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen en kan goed in verharding. 'Skyline' is een van de meest winterharde cultivars.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m, snelgroeiend
Kroon:
breed eirond tot rond, halfopen kroon
Schors en takken:
grijze stam, takken van roodbruin naar olijfbruin
Blad:
enkel en dubbel geveerd, donkergroen, 20 -25 cm, geveerd blad
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
lichtgroene trossen, juni/juli
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
stelt geringe eisen
Blad:
enkel en dubbel geveerd, donkergroen, 20 -25 cm, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Noord-Amerika, 1957
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.