Fabaceae

Gleditsia triacanthos 'Elegantissima'

Grote, meerstammige struik of kleine boom op stam. Groeit langzaam en heeft een open eivormige kroon. Hoogte 4 - 6 (8) m. Stam en takken zijn ongedoornd mits hij geënt wordt op G. triacanthos f. inerm… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 4 - 6 (8) m, langzaam groeiend
Kroon: eirond, open kroon, grillig groeiend
Blad: enkel- of dubbel geveerd, glanzend donkergroen, geveerd blad
Bloemen: weinig lichtgroene trossen, juni/juli
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen wind Eirond/Eivormig 3de grootte, boom tot 6 meter Open kroon Groen Groen Late uitloop Langzaam groeiend Geveerd blad Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Toekomstboom
Gleditsia Triacanthos Elegantissima
Gleditsia Triacanthos Elegantissima 1-1
Gleditsia-triacanthos-elegantissima
Gleditsia Triacanthos Elegantissima 2-1
Gleditsia Triacanthos Elegantissima 2

Gleditsia triacanthos 'Elegantissima'

Grote, meerstammige struik of kleine boom op stam. Groeit langzaam en heeft een open eivormige kroon. Hoogte 4 - 6 (8) m. Stam en takken zijn ongedoornd mits hij geënt wordt op G. triacanthos f. inermis. Het samengestelde blad is fijner van structuur en eleganter dan bij de soort. De afzonderlijke blaadjes zijn donkerder groen en kleiner dan bij de soort, circa 2 cm. Na de bloei verschijnen de tot 45 cm lange, sikkelvormige, peulen. Deze kleuren van geelgroen naar bruinrood en blijven tot diep in de winter hangen. Heeft een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen. Kan goed in verharding. Winterhardheidszone: 5a
Specificaties
Hoogte:
4 - 6 (8) m, langzaam groeiend
Kroon:
eirond, open kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
takken olijfgroen, doornloos, bast grijsbruin
Blad:
enkel- of dubbel geveerd, glanzend donkergroen, geveerd blad
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
weinig lichtgroene trossen, juni/juli
Vruchten:
afgeplatte peulvrucht, donker roodbruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
enkel- of dubbel geveerd, glanzend donkergroen, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Charles Breton, Orléans, Frankrijk, circa 1880
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.