Eupteleaceae

Euptelea pleiosperma

Kleine tot middelgrote, meestal meerstammige boom met een vaasvormige kroon. De kastanjebruine jonge twijgen dragen fraai gevormde, breed eironde bladeren met een dubbel gezaagde bladrand en een lang … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 10 m
Kroon: omgekeerd eirond tot breed vaasvormig, halfopen kroon
Blad: breed ovaal, top lang toegespitst, rand dubbel gezaagd, donkergroen, 5 - 10 cm
Bloemen: in bundels, zonder kroon- of kelkbladen, meeldraden rood, maart/april
Herfstkleur: rood, purper
Hoogstam boom Meerstammige boom Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Breed vaasvormig Halfopen kroon Groen Oranje/rood Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Euptelea Pleiosperma 1
Euptelea Pleiosperma 2
Euptelea-pleiosperma
Euptelea Pleiosperma Extra

Euptelea pleiosperma

Kleine tot middelgrote, meestal meerstammige boom met een vaasvormige kroon. De kastanjebruine jonge twijgen dragen fraai gevormde, breed eironde bladeren met een dubbel gezaagde bladrand en een lang toegespitste top. Jonge bladeren groenbruin tot bronskleurig, volgroeide blad donkergroen. De herfstkleur kan donker purperrood zijn. De bloei vindt plaats voor de bladontwikkeling. De bloemen bezitten geen kroon- of kelkbladen maar bestaan slechts uit bundels rode meeldraden en lichtgroene stampers. De lichtrode vruchten zijn rondom gevleugeld. Iedere vrucht is circa 1,3 cm groot, hangt aan een 2 - 5 cm lange steel en bevat één tot drie zaden. Kan op alle gronden behalve kalkrijke, mits voldoende voedzaam. De grond moet voldoende vochtig zijn maar goed doorlatend. Bij voorkeur aanplanten op een enigszins beschutte standplaats.
Specificaties
Hoogte:
5 - 10 m
Kroon:
omgekeerd eirond tot breed vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
jonge twijgen kastanjebruin, bast donker grijsbruin
Blad:
breed ovaal, top lang toegespitst, rand dubbel gezaagd, donkergroen, 5 - 10 cm
Herfstkleur:
rood, purper
Bloemen:
in bundels, zonder kroon- of kelkbladen, meeldraden rood, maart/april
Vruchten:
rondom gevleugeld, spatelvormig, lichtrood, circa 1,3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, vochtige maar goed doorlatende grond.
Blad:
breed ovaal, top lang toegespitst, rand dubbel gezaagd, donkergroen, 5 - 10 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7 (-17,7 tot -12,3 °C)
Windbestendigheid:
matig
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
West China
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.