Cupressaceae

Cryptomeria japonica Japanse cypres

Sierlijke snelgroeiende boom met een recht opgaande relatief smalle stam en een piramidale habitus. Uiteindelijk wordt de boom breed piramidaal tot onregelmatig. De hoogte bedraagd circa 20 m, de bree… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 (40) m, snelgroeiend
Kroon: piramidaal, later breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: naalden sikkelvormig, donkergroen, 0,6 - 1,2 cm , groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Beveerde boom Solitaire conifeer Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Snelgroeiend Niet giftig (gewoonlijk)
Cryptomeria Japonica 1
Cryptomeria Japonica 2
Cryptomeria-japonica

Cryptomeria japonica

Sierlijke snelgroeiende boom met een recht opgaande relatief smalle stam en een piramidale habitus. Uiteindelijk wordt de boom breed piramidaal tot onregelmatig. De hoogte bedraagd circa 20 m, de breedte 10 m. De zachte roodbruine schors is dik en laat in lange dunne repen los. Deze werden in het oorspronkelijk groeigebied als dakbedekking gebruikt. In eerste instantie groeien de takken uitstaand, later worden deze meer opgaand. De sikkelvormige donkergroene naalden staan in 5 spiralen rondom de twijg. In de winter kleuren ze blauwgroen tot violet. Jonge planten zijn in strenge winters vorstgevoelig, oudere exemplaren zijn goed winterhard. Bij zware sneeuwval kan takbreuk ontstaan. Scherpe droge wind wordt niet goed verdragen. Van C. japonica zijn vele cultivars bekend, waarvan slechts een tiental algemeen wordt gekweekt. Deze verschillen onderling van groeiwijze, naaldkleur en textuur.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 (40) m, snelgroeiend
Kroon:
piramidaal, later breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
dikke roodbruine schors, in lange repen afbladderend
Blad:
naalden sikkelvormig, donkergroen, 0,6 - 1,2 cm , groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
bolvormige kegel, met gehoornde zaadschubben, 1,5 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goeddoorlatend, vochtig, zuur
Blad:
naalden sikkelvormig, donkergroen, 0,6 - 1,2 cm , groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
beveerde boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Midden- en Zuid-China, Japan
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.