Verbenaceae

Clerodendrum trichotomum Kansenboom

Van nature meerstammige struik die soms als boom wordt opgekweekt. Het blad heeft een spitse top en geurt bij wrijving sterk naar pindakaas. De bloemtuilen zijn los en open en bestaan uit kleine, circ… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: circa 6 m
Kroon: rond, halfopen kroon
Blad: eirond tot hartvormig, groen, 8 -15 cm
Bloemen: wit met donkerrode kelk, in tuilen, augustus/september , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Lichtminnend Halfopen kroon Groen Augustus Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Geurende bloemen
Clerodendrum Tricotomumdsc
Clerodendrum Trichotomum Var  Fargesii

Clerodendrum trichotomum

Van nature meerstammige struik die soms als boom wordt opgekweekt. Het blad heeft een spitse top en geurt bij wrijving sterk naar pindakaas. De bloemtuilen zijn los en open en bestaan uit kleine, circa 1,5 cm grote, witte aangenaam geurende bloemen met een opvallend donkerrode kelk. Ze kunnen een doorsnede van circa 20 cm hebben. Zeker zo fraai zijn de, circa 1 cm grote, prachtig diepblauw gekleurde bessen die omgeven worden door een aanblijvende, donkerrode kelk. De plant heeft vleesachtige wortels en kan makkelijk via wortelstek vermeerderd worden. Zijn standplaats moet zonnig en warm zijn. In koude winters kan schade ontstaan aan jonge twijgen. De variëteit fargesii wijkt af doordat de kelken groen in plaats van rood zijn. De vruchten zijn meestal iets lichter blauw.
Specificaties
Hoogte:
circa 6 m
Kroon:
rond, halfopen kroon
Schors en takken:
lichtgrijs
Blad:
eirond tot hartvormig, groen, 8 -15 cm
Bloemen:
wit met donkerrode kelk, in tuilen, augustus/september , geurende bloemen
Vruchten:
blauw, omgeven door rode kelk
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
weinig eisend, verdraagt zandgrond
Blad:
eirond tot hartvormig, groen, 8 -15 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
matig
Faunaboom:
waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Oost-China, Japan
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.