Caesalpiniaceae

Cercis canadensis 'Forest Pansy'

Van een wat grillige grote struik uitgroeiend tot een kleine tot middelgrote boom met een ronde kroon. De eenjarige twijgen zijn purperbruin en kleuren later grijsbruin. Het blad is vrijwel rond met e… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 9 m
Kroon: rond, halfopen kroon
Blad: rond, 7 - 12 cm, diep purperrood
Bloemen: lichtroze, in bundels, april/mei
Herfstkleur: oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Roodbruin Roze April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Cercis-canadensis-forest-pansy
Cercis Canadensis Forest Pansy-2
Cercis Canadensis Forest Pansy 2
Cercis Canadensis Forest Pansy-1

Cercis canadensis 'Forest Pansy'

Van een wat grillige grote struik uitgroeiend tot een kleine tot middelgrote boom met een ronde kroon. De eenjarige twijgen zijn purperbruin en kleuren later grijsbruin. Het blad is vrijwel rond met een breedpuntige top en een hartvormige voet. Het loopt opvallend glimmend purperzwart uit. Later kleurt het doffer en diep purperrood. Pas onder invloed van hogere nachttemperaturen zal het blad groener kleuren. De bloemen verschijnen vlak voor de bladontwikkeling. Ze zijn typisch voor C. canadensis; lichtroze en in kleine bundels bijeen. Bij voorkeur op een leemrijke of voedzame vochtige, maar niet te natte, kalkhoudende bodem in de volle zon. Prachtige solitair.
Specificaties
Hoogte:
6 - 9 m
Kroon:
rond, halfopen kroon
Schors en takken:
eenjarige takken purperbruin, bast grijsbruin, glad
Blad:
rond, 7 - 12 cm, diep purperrood
Herfstkleur:
oranje, rood
Bloemen:
lichtroze, in bundels, april/mei
Vruchten:
bruine, platte peulvruchten, tot 8 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, vochtige maar niet natte kalkhoudende zand- of leemgrond
Blad:
rond, 7 - 12 cm, diep purperrood
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Forest Nursery, McMinnville, TN, USA, 1947
Toepassingen en inspiratie
Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.