Cercidiphyllaceae

Cercidiphyllum japonicum 'Rotfuchs'

Bijzonder opvallende kleine tot middelgrote boom met aanvankelijk een zuilvormige kroon die na enige jaren smal ovaal wordt. De twijgen en bast hebben dezelfde grijze kleur als bij de soort. Het blad … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 10 m
Kroon: zuilvormig tot smal ovaal, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: eirond tot bijna rond, 4 - 8 cm, dof donker purperbruin
Bloemen: onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Ovaal 3de grootte, boom tot 6 meter Dichte kroon Roodbruin Oranje/rood Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen
Cercidiphyllum Japonicum Rotfuchs
Cercidiphyllum-japonicum-rotfuchs

Cercidiphyllum japonicum 'Rotfuchs'

Bijzonder opvallende kleine tot middelgrote boom met aanvankelijk een zuilvormige kroon die na enige jaren smal ovaal wordt. De twijgen en bast hebben dezelfde grijze kleur als bij de soort. Het blad is echter iets kleiner en dof purperbruin. Tijdens het uitlopen is het wat intenser en roder maar in de tweede helft van de zomer kleurt het donker. De bladeren voelen vrij dik en leerachtig aan. Herfstkleur enigszins oranjebruin. Net zoals bij de soort geurt het afvallende blad aangenaam kruidig/kaneelachtig. Houdt van een losse, liefst leemhoudende bodem. Kan slecht tegen droogte maar gedijt prima in de volle zon. Het voorjaarsblad is gevoelig voor nachtvorst. Werd door Karl Fuchs opgekweekt uit zaad dat hij verzamelde in het Exotenwald te Weinheim.
Specificaties
Hoogte:
8 - 10 m
Kroon:
zuilvormig tot smal ovaal, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijs, eerst glad, later in stroken loslatend
Blad:
eirond tot bijna rond, 4 - 8 cm, dof donker purperbruin
Bloemen:
onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Vruchten:
onopvallende kokervrucht (in vrouwelijke bomen)
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
los, liefst leemhoudend, niet te droog, verdraagt geen droogte
Blad:
eirond tot bijna rond, 4 - 8 cm, dof donker purperbruin
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Karl Fuchs, Neunkirchen, Duitsland, 1977
Synoniemen:
Cercidiphyllum japonicum 'Red Fox'
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.